05/11/2018 | Yazar: Damla Umut Uzun

Amazon.com CEO’su Jeff Bezos LGBTİ+ karşıtı politikacı Cory Gardner’a 10 bin dolar bağış yaptığı öğrenildi.

Amazon CEO’sundan LGBTİ+ karşıtı politikacıya bağış Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amazon.com CEO’su Jeff Bezos LGBTİ+ karşıtı politikacı Cory Gardner’a 10 bin dolar bağış yaptığı öğrenildi.

Gay Star News’in haberine göre dünyanın en bilinen e-ticaret sitelerinden Amazon’un kurucusu ve şu anki CEO’su Jeff Bezos, LGBTİ+ karşıtı çalışmalarıyla bilinen cumhuriyetçi politikacı Cory Gardner’a 10 bin dolar bağış yaptı.

Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner’ın Colorado’daki LGBTİ+ karşıtı çalışmalarının uzun bir tarihi var. Gardner, 2006 yılında ABD’de eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakkı ve evlilik eşitliği hakkına dair yasa tasarısı oylamaları sırasında hayır oyu kullanmıştı. Gardner şu an Eylül 2020’de yeniden seçilme kampanyaları yürütüyor.

Amazon CEO’su Jeff Bezos ve eşi Mackenzie, Gardner’ın seçim çalışmaları için Colorado’da bireysel maksimum bağış miktarı olan 5,400 dolar bağışladılar. Maalesef Bezos Amazon şirketinde Gardner’a bağış yapan tek kişi değil. Şirketin Finans Şefi, Amazon Worldwide CEO’su, kıdemli başkan yardımcısı gibi üst düzey yöneticiler ve birçok başka çalışanın da Gardner’ın kampanyasına bağış yaptığı öğrenildi.

Bezos geçmişte LGBTİ+ hakları için bağış yapmıştı

Bezos ve eşi Mackenzie’nin 2012’de Washington’daki evlilik eşitliği referandumu için 2.5 milyon dolar bağışlamıştı. LGBTİ+ toplumu için verdiği destekler ve çabalarından dolayı geçtiğimiz sene Human Rights Campaign’in Eşitlik Ödülü verdiği Bezos’un LGBTİ+ karşıtı çalışmaları olan bir politikacıya bağış yapmasının sebebi ise şimdilik bilinmiyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam