12/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Bu dünya, içinde bulunan bütün canlılar ile birlikte herkesin tek ortak yaşam alanı.

Anadolu LGBTİ+ hayvanlar için ev yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eskişehir Anadolu LGBTİ+’dan sokak hayvanları için ev atölyesi: Bu dünya, içinde bulunan bütün canlılar ile birlikte herkesin tek ortak yaşam alanı.

Eskişehir Anadolu LGBTİ+, sokak hayvanları için ev atölyesi yaptı. Eskişehir 19 Mayıs Tepebaşı Gençlik Merkezi’nde yapılan atölyede sokakta yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan hayvanlar için kedi ve köpek evleri yapıldı ve önceden belirlenmiş yerlere evler bırakıldı.

Evsiz sokak hayvanları

Anadolu LGBTİ+, 4 Mart’ta yaptıkları bu atölyeyi KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Tek bir dünyada yaşıyoruz ve bu dünya, içinde bulunan bütün canlılar ile birlikte herkesin tek ortak yaşam alanı. LGBTİ+'ların varoluş savaşı verdiği şu günlerde bu savaşı sadece kendilerimiz için değil zor durumda hayatlarını sürdürebilen her canlı için de vermeye çalışıyoruz. Tıpkı evsiz LGBTİ+'lar gibi evsiz sokak hayvanları da var.

“Bu etkinlik bir nevi o hayvanlara yetersiz bile olsa bir yuva ve en temel ihtiyaçlardan bir olan barınma hakkını onlara vermek için yapıldı. Etkinlikte sokakta yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan hayvan dostlarımız için kedi ve köpek evleri yapıldı ve önceden ihtiyaç dahilinde belirlenmiş yerlere evler bırakıldı.

“Etkinlik sırasında hem yeni gönüllüler birbirleri ile tanışırken hem de eski gönüller ve yeni gönüllüler arasında bir diyalog kuruldu. Birlikte çalışma pratikleri tecrübe edinildi ve gelecekte yapılacak çalışmalar için dayanışma duygusu kuvvetlenmiş oldu.”


Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret