20/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Eskişehir Anadolu LGBTİ+, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için açıklama yayınladı: “‘Bu kimlik benim!’ diyerek özgürlüğümüzü savunuyoruz, yaşam hakkımızı savunuyoruz!”

Anadolu LGBTİ+: “Nefret kültürünü oluşturan zihniyetiniz yıkılana dek” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi LGBTİ+ Topluluğu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde 1997 yapımı Ma Vie En Rose ( Benim Pembe Hayatım) filmini gösterdi ve açıklama yayınladı. Anadolu LGBTİ+, “Suskunluğunuza karşı, bizi yok saymanıza karşı, daha bilinçli daha örgütlü geleceğiz” dedi.

“Bu kimlik benim!”

Açıklamanın tam metni şöyle:

“1998 yılında San Francisco'da trans kadın Rita Hester bıçaklanarak katledildi. Bu olayın ‘Ölümümüzü Hatırlamak’ adlı etkinlikle simgeleşmesi sonucu 20 Kasım, Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü haline gelmiş oldu. O tarihte Rita Hester için yakılan her bir mum bütün transların görünürlüğünü temsil etti.”

“Bugün o mum hiç sönmeyecek, hep vardık ve var olacağız diyenler, mücadeleyi büyütüyor. Varoluşumuz da söylemimiz de politik! Varlığımızdan rahatsız olanlara inat buradayız, alışın gitmiyoruz demeye devam edeceğiz. ‘Bu kimlik benim!’ diyerek özgürlüğümüzü savunuyoruz. Ne kabul görmek amacımız ne de çarpık zihniyetleriniz ile oluşturduğunuz normların içinde yer almak. Yaşam hakkımızı savunuyoruz.”

“Suskunluğunuza karşı, bizi yok saymanıza karşı, daha bilinçli daha örgütlü geleceğiz. Nefret kültürünü oluşturan zihniyetiniz yıkılana dek sürecek mücadelemiz. Nefrete inat, yaşasın hayat!”

Açıklamayı; Cosmos: Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Atölyesi, Demokratik Kadın Hareketi, Eskişehir Okulu, Kadın Savunma Ağı, Özgür Genç Kadın, Tepebaşı Gençlik Meclisi, Üniversiteli Kadın Kolektifi, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği imzaladı.

Anadolu LGBTİ+ kimdir?

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Anadolu LGBTİ+ zaman içinde çalışmalarını kampüs dışına taşıyarak; şehirdeki LGBTİ+’ların temel hakları için bir araya gelmiş kar amacı gütmeyen bir gönüllü topluluğudur.


Etiketler: insan hakları
İstihdam