02/05/2012 | Yazar: Esra Güleç

Devrimci Anarşist Faaliyet Mecidiyeköy’den Taksim’e yürüdü. Anarşist kadınlar da kara/mor bayraklarıyla alanlardaydı.

Anarşist Kadınlar da 1 Mayıs’ta Alanlardaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Devrimci Anarşist Faaliyet Mecidiyeköy’den Taksim’e yürüdü. Anarşist kadınlar da kara/mor bayraklarıyla alanlardaydı.
 
Arama noktalarından geçmeyi reddeden Devrimci Anarşist Faaliyet korteji arama noktalarında bir basın açıklaması yaptı.
 
Kortej Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
 
“BİZ ANARŞİSTLER;
1886’dan beridir büyütüyoruz bu ateşi. Bu ateş işçilerin, işsizlerin, ezilenlerin ateşi. 1886’dan beri korkuyorlar efendiler; biz olmamızdan, birlik olmamızdan. Örgütlenerek gösteriyoruz sömürüye karşı  birlik olmanın gücünü.
 
Kapitalizmin asla giremeyeceği mütevazı hayatlarımızı paylaşıyoruz ve dayanışıyoruz. Mülkiyetin kendini dayattığı bu sisteme karşı,  zenginlerin ve patronların bencillik kültürüne karşı, paylaşma ve dayanışmayla.
 
Toprağı, suyu ve yaşamı kaynak olarak gören şirketlerin talanlarına karşı, devletin yalan kanunlarına karşı yaşamı savunarak.
 
Devletin bombalarıyla, silahlarıyla katlettiği halkların isyanı ve bin bir bahaneyle kapattığı ezilenlerin öfkesi yüreğimizde, devletin yasakladığı özgürlüğü haykırarak büyütüyoruz bu ateşi.
Bu barikatlarda adalet istediği için öldürülen işçilerin, bu barikatlarda katledilen devrimcilerin, bu barikatlarda isyankar halkların  kanı var. Biz Anarşistler, bu yıl da devletin bu kanlı barikatlarında teslim olmayacağız. Hayatlarımızı çalan, bizlere köleliği dayatan patronların adaletine, onların adaletinin temsilcisi devlete, devletin tetikçileri kolluk kuvvetlerine kendimizi aratmayacağız.
 
Paylaşma ve dayanışma dolu özgür bir dünya için, örgütlülüğe olan inancımızla, devrime olan inancımızla, şimdi, şu anda olduğu gibi her yerde haykıracağız:
 
Ekmek, adalet ve özgürlük için; Anarşist Devrime Faaliyetle…”
 
Kortej yapılan basın açıklamasından sonra arama noktalarından geçmeyerek alandan ayrıldı.

Etiketler: yaşam
İstihdam