01/03/2013 | Yazar: Esra Güleç

Anarşist kadınlar 2 Mart’ta tüketim, 5 Mart’ta adalet, 8 Mart’ta patronların saraylarına karşı sokağa çıkacak

Anarşist Kadınlardan Saraylara Karşı 8 Mart Çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anarşist kadınlar “Haydi kadınlar, el verin dayanalım kapılarına!” diyerek 8 Mart’a çağırıyor.
 
Anarşist kadınlar bu sene “saraylar yıkıldığında kadınlar özgürleşecek” diyor ve bütün kadınları meydanlara sarayları yıkmaya, özgürleşmeye çağırıyor.
 
Anarşist kadınlar, “Randevuyu kestik. Mart ayında dayanıyoruz kapılarınıza; saraylarınızın önüne geliyoruz öfkemizi haykırmaya. Haydi kadınlar, el verin dayanalım kapılarına!” diyerek bütün kadınları kendilerini çelik zincirleriyle hapseden nefessiz bırakan yok eden bu sisteme baş kaldırmaya ses çıkarmaya çağırıyorlar.

Yok artık!
 
Yıktıkça özgürleşeceğiz diyen anarşist kadınların çağrısı şöyle:

“Biz kadınlar tüketim saraylarınızda deliriyor, patronların saraylarında sömürülüyor, adalet saraylarınızdan tabutla çıkıyoruz. Sevginiz, gösterişiniz, verdiğiniz üç kuruş para ölüm oluyor. Öyle ki bu erkek dünyanızda yaşamak bazen ölmekten bile beter. Kaçacak delik, saklanacak in, sığınacak yer yok. Nereye gidersek gidelim karşımızda hep baskınız, hep şiddetiniz.

Yok artık! Ezilmek, katlanmak, bir şans tanımak, gidişine bırakmak. Biz kadınlar yıkacağız saraylarınızı, yıktıkça özgürleşeceğiz.”

2 Mart’ta tüketim saraylarına karşı!
 
Anarşist kadınlar “sistemin tüketim saraylarıyla” başlayacakları eylemleri için 2 Mart Cumartesi günü saat 14’te Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde seslerini yükseltecekler.
 
5 Mart’ta adalet saraylarına karşı!
 
5 Mart Salı günü saat 10.00’da ise bu kez kadına uygulanan her türlü şiddeti, tecavüzü, tacizi, kadın cinayetlerini meşrulaştıran eril zihniyetin adalet anlayışına, devletçi anlayışın erkek adaletine karşı Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde “adalet saraylarınız yıkılacak!” diyerek yükseltecekler seslerini.
 
8 Mart’ta patronların saraylarına karşı!
 
Anarşist kadınalr son olarak “patronların sarayları yıkılacak!” diyerek 8 Mart Cuma günü saat 12.00’da Tuzla ismaco direniş çadırı önünde buluşarak bir kez daha yükseltiyorlar seslerini.
 
Kadınlarsokakta.org
Üzerinden ve
adreslerinden iletişim kurabilir
etkinlik sayfasından etkinliği takip edebilirsiniz.

Etiketler: kadın
İstihdam