10/10/2012 | Yazar: Ecem Morkoyun

Ankara Üniversitesi DTCF’de ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde anarşist öğrenciler ’Bu savaş kurgu bir savaştır’ diyerek savaş karşıtı eylem yaptılar.

Anarşist Öğrencilerden Savaş Karşıtı Eylem Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi DTCF’de (Dil Tarih Coğrafya Fakültesi) ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde anarşist öğrenciler ’Bu savaş kurgu bir savaştır’ diyerek savaş karşıtı eylem yaptılar.
 
ilk olarak 8 Ekim pazartesi saat 12.30’da DTCF Orta Bahçe’de savaş karşıtı eylem yapan Dil Tarih’li Anarşistler ’Savaş sadece savaşanları öldürmez’ yazılı kara-kızıl pankartı ÖGB’nin (Özel Güvenlik Birimi) engellemeye çalışmasına karşın astılar.
Ardından 9 Ekim salı günü 12.00’de Hacettepeli Anarşist Öğrenciler ÖGB’nin yoğun tacizi altında ’Ortadoğu’ya bahar filan geldiği yok, Ortadoğu’nun çiçekleri yine kanla sulanıyor’ diyerek kütüphanenin karşısında pankart açtı.
 
Yapılan etkinliğe dair açıklama şöyle:
“Ortadoğu’nun gündeminde gene savaş var. ekranlarda gazetelerde kafamızı çevirdiğimiz her yerde savaş. Bu savaş kurgu bir savaştır. yaşama karşı bir savaştır. doğaya karşı bir savaştır.
 
iktidarlar kirli politik manevralarını insan yaşamı üzerinden kurguluyor. utanmadan ’’demokrasi’’ adına özgürlük adına silah satıyor savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Ortadoğu’ya bahar filan geldiği yok. Ortadoğu’nun çiçekleri gene kanla sulanıyor. Arap Baharı değil şirket baharı.
 
Anarşistler iktidarların bütün senaryolarına karşı ’’ yaşamlarını yaşam alanlarını ve yaşamın ta kendisini savunduklarını ve savunmaya devam edeceklerini söyledi ve herkesi savaşa karşı durmaya çağırdılar.”
 
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret