22/06/2020 | Yazar: Kaos GL

İnsan hakları ve hukuk alanında önemli gelişme ve hukuki kararları paylaşıp, yorumlayan web sayfası Anayasa Gündemi Onur Haftası’nı “Pride Forum” ile kutluyor.

Anayasa Gündemi’nden Pride sayfası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan hakları ve hukuk alanında önemli gelişme ve hukuki kararları paylaşıp, yorumlayan web sayfası Anayasa Gündemi Onur Haftası’nı “Pride Forum” ile kutluyor.

Site forumu şöyle duyurdu: “Bu yıl Onur Haftası etkinlikleri, COVID-19 salgını nedeniyle tarihinde ilk kez çevrimiçi olarak düzenleniyor. Biz de Onur Haftasını bu yıl LGBTİ+ topluluğuna yönelik artan nefrete karşı, 22-28 Haziran arası her gün Kaos-GL, SPOD, CİSST ve Diyarbakır Barosu’nda mücadele eden avukatların yazılarına ve İHAM karar çevirilerine yer vererek kutlamak istedik. LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır.”

İlk makale Av. Kerem Dikmen’den

Bu kapsamda bugün yayımlanan yazı Kaos GL Derneği Hukuk Koordinatörü Avukat Kerem Dikmen’in değerlendirmesi. Dikmen makalesinde Türkiye’de yaşayan LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı nefret söyleminin hukuki boyutunu değerlendiriyor.

Makalede, Türkiye’de nefret söyleminin, mağduriyet bakımından yalnızca LGBTİ+’lar açısından olmasa da ama en yaygın ve hukuken korunaksız kılınan bir topluluk olması itibariyle LGBTİ+’lar için oldukça önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Dikmen, “Bu söylem, kamu önündeki kişilerin teşvik eden tutumları, söyleme karşı başvurulan hukuk yollarının etkisizliği ile daha ağır sonuçlar üretmektedir” diyor.

Sistematik hale gelen LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminin devletin anayasa ve sözleşmesel yükümlülüklerinin hem inkârı hem de ihlali olduğuna dikkat çeken yazı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da yer veriyor.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam