30/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Beden geçişini tamamladıktan sonra trans kadın olduğunu açıklayan model Andreja Pejic, her zamankinden daha özgüvenli hissettiğini söyledi.

Andreja Pejic: Dünyayla yüzleşmeye hazırım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Beden geçişini tamamladıktan sonra trans kadın olduğunu açıklayan model Andreja Pejic, her zamankinden daha özgüvenli hissettiğini söyledi. Style.com’a konuşan Pejic, “artık aynanın önünde çıplak durup yansımamın gerçekten keyfini çıkarabiliyorum,” dedi.
 
“Trans mücadelesine bir yüz eklemek istiyorum”
 
Androjenliğin insanlara çok fazla açıklama yapmak zorunda kalmadan kendi feminenliğini dışa vurmanın bir yolu olduğunu anlatan Pejic, kendi hikâyesiyle trans mücadelesine bir yüz eklemek istediğini belirtti.
 
“İnsanların bizim de insan olduğumuzu anlamasını istiyorum. Bizler insanız, bu da insan hayatı. Bizim gerçekliğimiz de bu ve tüm istediğimiz neyiz diyorsak o olarak kabul edilmek. Bu temel bir insan hakkı.”
 
“Aşka açığım”
 
Moda endüstrisinde trans kadınların diğer kadın modeller gibi, trans erkeklerin de diğer erkek modeller gibi kendilerini var edebilmelerini hayal eden 22 yaşındaki model, aşk hayatıyla ilgili şunları söyledi:
 
“Yalnızım. Aşka açığım, şimdilik kendime biraz zaman ayırıyorum. Bence bu gerekiyor. Göreceğiz. Ama her zamankinden çok daha rahat ve özgüvenli hissediyorum; dünyayla yüzleşmeye hazırım.” 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam