24/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Ankara Queer Sanat Programı Konuk Sanatçı Evi’ne seçilen Ania Nowak kimdir?

Ania Nowak’la tanışın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Pat Mit

Türkiye'den ve yurtdışından görsel sanatçıları Ankara’da ağırlamayı planlayan Ankara Queer Sanat Programı - Konuk Sanatçı Evi’nin katılımcıları belli oldu.

Katılmaya hak kazanan sanatçılarla ilgili Konuk Sanatçı Evi, Instagram hesabından tanıtımlar yayınlıyor.

Dokuzuncu sanatçı Ania Nowak. Nowak’ın koreografiden hareket alan pratiği canlı sanat, video performans, performatif sergiler ve metin üretimi gibi formatlara genişler. Bedenin ve dilin imkânlarını yeniden düşünmek üzere arzu ve yaralanabilirlik temalarını ele alır. Sanatçının araştırması bütünüyle beden-malzemenin siyasal boyutuna ve onun duygulanım, duygu, sezgiler gibi gayrimaddi bileşenlerine odaklanır; bu yolla tatbik edilebilir şefkat ve yoldaşlık pratikleri düşünmeyi amaçlar.

Nowak, ulusaşırı anlamda güvencesiz batılı yaşamlarımız ve çalışma hayatlarımıza dair yaşlılık, hastalık, yas gibi ardıl deneyimleri ele alır, bunun yanında iklim krizi ve diğer siyasal aciliyetlerle şekillenen günümüz dünyasında hazzın etiğini sorgular.

Sanatçının üretimleri Berlin’de Hebbel am Ufer, Sophiensaele ve Akademie der Künste, Varşova’da Nowy Teatr ve Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art ile ICK Amsterdam gibi kurumlarda gösterildi. 2020 yılında almaya hak kazandığı araştırma bursuyla çalışmalarını Seul’daki Museum of Modern and Contemporary Art, Korea’da sürdürecek. Ania Nowak Berlin ve Varşova’da yaşıyor ve çalışıyor.

Ülke: Almanya & Polonya

Konuk Sanatçı Linki: http://technologiesoflove.tumblr.com


Etiketler: kültür sanat
nefret