24/11/2010 | Yazar: KAOS GL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde &q

Ankara 25 Kasım'a Hazır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde "Yasta Değil İsyandayız" diyen Ankara Kadın Platformu, sokağa çıkacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde de kadına karşı şiddet konulu bir fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Ankara Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bir dizi etkinlikle erkek şiddetini protesto edip kadına yönelik şiddete dikkat çekecek.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım'da sokaklarda olmayı hedefleyen kadınların programı şöyle: 
-         23-24 Kasım Sakarya Caddesi'nde stand etkinliği
-         23 Kasım Salı günü 17:30'da Yenişehir Postanesi'nden basın kuruluşlarına faks eylemi
-         25 Kasım Perşembe günü 12:00'de Kolej Kavşağı'ndan yürüyüş ve 13:00'de Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması

Fotoğraflarda kadına yönelik şiddet
Kadın Platformu'nun eylemlerinin yanısıra Ankara bir de fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Erol Üçem, Çağdan Pelin Montaş, Evrim Memili ve Tülin Ayancıoğlu'nun "Kadına Şiddete Son" adını verdikleri projelerine avukat, tiyatrocu, ev kadını, temizlikçi, dizi oyuncusu vb. pek çok kesimden 20 kadın gönüllü olarak destek vermiş.
 
Makyaj ağırlıklı kurgu fotoğraflarla şiddeti yansıtmaya çalıştıklarını belirten Montaş, "Bir öyküden yola çıkarak içine girdikçe eğitimli-eğitimsiz pek çok kadının şiddet gördüğüne tanık olduk" diyerek 25 Kasım günü 19:30'da açılışı yapılacak olan sergilerine tüm kadınları davet ediyor. Kurgu fotoğraflarla 20 öykünün yer alacağı sergi beş gün boyunca Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde görülebilir.


Etiketler: kadın
nefret