11/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi, Hande Buse Şeker’in İzmir’de öldürülmesinin ardından açıklama yayınladı.

Ankara Barosu: Hande Şeker’in katili yargı önünde hesap vermelidir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“LGBTİQ+ hareketine getirilen hukuka aykırı yasaklara son vermek ve cinai nefrete karşı hayatı, kişi bütünlüğünü, kişi haysiyetini, özgürlüğü ve eşitliği savunmak ödevimiz, mücadelemizdir!”

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi, trans kadın Hande Buse Şeker’in İzmir’de bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından açıklama yayınladı.

Merkez, “Hande Şeker’in katili yargı önünde hesap vermelidir” diyerek sürecin takipçisi olacağını duyurdu.

İzmir’deki transfobik nefret cinayetinin ardından İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu da yargı sürecinin takipçisi olacağını duyurmuştu.

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nin açıklamasının tam metni şöyle:

“Trans kadın Hande Şeker’in, 9 Ocak 2019 günü, bir polis memuru tarafından İzmir’de düzenlenen silahlı saldırının kurbanı olduğunu ve diğer bir trans kadını yaraladığını üzüntüyle öğrendik.

“Hande Şeker'in Yakınlarına başsağlığı dileklerimizi bildiriyoruz.

“Olaydan sonra hukuki destek için karakola giden İzmir Barosuna mensup Meslektaşlarımızın görevini yapmasına engel olunduğu, etkin ve tarafsız bir soruşturma sürdürme yükümlülüğünün yerine getirilmediği hususunu, meslektaşlarımızdan öğrenmiş bulunuyoruz. İzmir Barosu ve LGBTİ+ Hakları Merkezi ile dayanışma içinde olduğumuzu, katilin hak ettiği cezayı alması yolunda meslektaşlarımızca verilecek mücadelenin yanında ve destek olduğumuzu bildirmek isteriz.

“Son dönemde artan hak ihlalleri ve devamında yaşanan Homofobik ve Transfobik şiddet ve cinayetlerde “cezasızlık” uygulamalarına son verilmelidir!

“Şiddeti, nefreti ve cinayetleri kolaylaştıran söylem, yasa ve uygulamalarla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde Baromuz, tüm bireyler açısından insan haklarının ihlal edilmesi; trans bireylerin mahalle bekçileri marifetiyle baskı altına alınmaları vb. uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunmaktadır.

“Ankara Barosu haksızlığa uğrayan tüm bireyler gibi LGBTİQ+ öznelerin insan haklarının da yanındadır. Türkiye’de yaygın bir örüntü olarak gözlemlenen trans cinayetlerini önlemekten sorumlu kamu makamları bir an önce LGBTİQ+ nefretinin ve ayrımcılığının karşısında olduklarını açıklama ve uygulamalarıyla göstermeli, hak ihlalcisini, şiddet uygulayanı, katili koruma gibi algılanan tutumlarına son vermelidir!

“Ankara Barosu eril, cinsiyetçi, homofobik ve transfobik sistemin karşısındadır! LGBTİQ+ hareketine getirilen hukuka aykırı yasaklara son vermek ve cinai nefrete karşı hayatı, kişi bütünlüğünü, kişi haysiyetini, özgürlüğü ve eşitliği savunmak ödevimiz, mücadelemizdir!

“LGBTİQ+ Hakları, onuru, İnsan Haklarıdır, İnsan Onurudur!

“Süreci takip edeceğimiz, kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

İlgili haberler:

İzmir’de polis, trans kadını öldürdü

Polis ateş açtıktan sonra “Kimse buradan çıkmayacak” dedi!

İzmir Barosu Hande Şeker cinayetinin takipçisi olacak

Ankara Tabip Odası: Transfobi ve kadına şiddet son bulsun!

SES Ankara: Transfobik şiddete son!

Genç LGBTİ+, Hande Şeker’in ardından sokağa çıktı

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam