14/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Ankara Barosu, LGBTİ+ hakları alanındaki çalışmalarını hedef gösteren Yeni Akit gazetesine cevap verdi.

Ankara Barosu’ndan nefrete cevap: “Selüloz israfından öteye gidemeyecek insan düşmanları” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu, LGBTİ+ hakları alanındaki çalışmalarını hedef gösteren Yeni Akit gazetesine cevap verdi: “Selüloz israfından öteye gidemeyecek olan insan düşmanlarına ve fırsatçılıktan nemalananlara cevabımızdır.”

Yeni Akit, “Ankara Barosu’ndan sapkınlara eğitim semineri” ve “Ankara Borusu, haberin var mı, avukatlar ne durumda?” başlıklı metinlerle Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi ve baronun LGBTİ+ hakları alanındaki çalışmalarını hedef gösterdi, nefret söyleminde bulundu.

“Çürümüşlüğü kendinden menkul bir saldırı yöntemi”

Yeni Akit’in nefretine Ankara Barosu Başkanlığı’ndan yanıt geldi. Baro, “Selüloz israfından öteye gidemeyecek olan insan düşmanlarına ve fırsatçılıktan nemalananlara cevabımızdır” diyerek LGBTİ+ hakları için çalışmaya devam edeceklerini söyledi:

“2019 senesine kadar kurulamamış olmasından hicap; ancak bizim girişimlerimizle kurulmasından mutluluk duyduğumuz Ankara Barosu LGBT+ Kurulu ile ilgili “gazete” olarak nitelenmesine rağmen tarihin gözünde bir selüloz israfından öteye gidemeyecek olan insan, hayvan ve doğa düşmanı zihniyetçe “sapkın” ya da “sapkınlara eğitim verenler” olarak nitelendirildiğimiz için ayrıca mutluluk duyduğumuzu belirtmek zorundayız.”

Baro, “Gerçek sapkınlığı bizzat icra eden bir zihniyetin kendi koyduğu kurallar dahilinde kendisi gibi olmayan herkesi “sapkın” olarak nitelemesi, öngörülebilir ve bir o kadar da çürümüşlüğü kendinden menkul bir saldırı yöntemidir” dedi ve açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cinsel yönelimleri kendilerinden başka hiç kimseyi ilgilendirmeyen bireyler ve onlara hukuki destek sağlamak isteyen meslektaşlarımıza "sapkın" deme hakkını kendinde gören bir zihniyetin karşısında tüm ideolojilerden, kimliklerden ve ilişkilerden azade bir şekilde durmak yerine bu korkunç saldırı üzerinden baro siyaseti yaptığınız zaman, tam olarak o zihniyetten bir farkınız kalmadığı gibi buna ek olarak "fırsatçılık"la da özdeşleştirilebilirsiniz.

“Eleştiri ve manipülasyon yapmak için Mustafa Kemal Atatürk ve laik Cumhuriyet başta olmak üzere çocuktan, kadından, hayvandan, doğadan, sanattan, özgür ve güzel olan ne varsa hepsinden nefret eden bu zihniyetin iki çağ öncesinden gelen saldırılarını bir çocuk heyecanıyla beklemek ve fırsat kollamak; söylemde ve eylemde bu çirkin zihniyetle eşitlenmektir.

“Ve yeri gelmişken tekrarlamaktan onur duyarız: Karanlık zihniyetlere ve o zihniyetlerden medet uman tüm edilgenlere inat cinsel ayrımcılığın, türcülüğün olmadığı; daha özgür, daha mutlu, daha aydınlık ve adaletin her yerde ama en çok vicdanlarda tesis edildiği günlerin VAKTİ GELDİ.”

Yeni Akit’in nefret ve ayrımcılık karnesi

Kaos GL’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2018 Medya İzleme Raporu, Yeni Akit’in sistematik nefret ürettiğini ortaya koyuyor.

Yeni Akit gazetesinde 2018 yılında yayınlanan tamamı LGBTİ+’lara yönelik hak ihlali ve/veya önyargı içeren 111 haber, söyleşi ya da köşe yazısı yayınladı.

Yeni Akit gazetesinin bir yılda yayınladığı içeriklerin tamamında LGBTİ+’lara yönelik hak ihlali tespit edildi. 111 metnin tamamında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcı dil kullanıldı. 97 metinde nefret söylemi yer aldı.

Gazetenin 2018 önyargılı içerik karnesi ise şöyleydi: Yeni Akit gazetesi 111 haber, söyleşi ya da köşe yazısında LGBTİ+’lara yönelik önyargıları besledi; önyargılı bir dil kullandı. Gazetede en sık rastlanan önyargı örneği LGBTİ+’lara ilişkin yanlış bilgileri yaygınlaştırmak oldu. Gazete 111 haberinin 111’inde de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin yanlış bilgileri yaygınlaştırmayı tercih etti.

Tıklayın: 2018’de haberlerin yarısı LGBTİ+’lara yönelik önyargıları besledi!

 


Etiketler: medya
İstihdam