31/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Yasaklar döneminde, türlü engellemelere karşı bizlerle yan yana olan tüm LGBTİ+ kamuoyuna ve bizimle bu süreçte dayanışan herkese ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz.

Ankara’daki LGBTİ+ dernekleri: Hukuki mücadeleyi kazanmış olmanın sevincini yaşıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’daki LGBTİ+ dernekleri Kaos GL, 17 Mayıs, Pembe Hayat, Ankara Gökkuşağı Aileleri ve ÜniKuir dernekleri ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının da mahkeme kararıyla kaldırılmasına ilişkin ortak açıklama yayınladı.

TIKLAYIN - Ankara’daki ikinci LGBTİ+ etkinlik yasağı da kaldırıldı!

Açıklamanın tam metni şöyle:

“2017 yılının Kasım ayından beri Ankara’da uygulanagelen LGBTİ+ etkinlikleri yasakları ile toplanma, ifade, düşünceyi yayma ve örgütlenme hakkımıza yönelen ihlaller mahkemece “hukuka aykırı” bulundu.

“Kamuoyunda 2. Ankara Yasakları olarak da bilinen bu yasaklamalara karşı Kaos GL ve Pembe Hayat’ın ayrı ayrı açtığı davalarda mahkeme, açılmış bu davaları tek bir dosyada birleştirdikten sonra; Ankara Valiliği’nin Emniyet Müdürlüğü’ne 3 Ekim 2018 tarihinde ilettiği yazı ile başlayan ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını hukuka aykırı bularak, bu yasak kararını iptal etti.

“2. İdare Mahkemesi, Kaos GL Derneği’nin daha önce olağanüstü hal döneminde ilan edilen ve kamuoyunda birinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağı olarak bilinen yasağın 2019 Nisan ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını, olağanüstü hal döneminde dahi hukuka uygun olmayan yasağın olağan dönemde de hukuka uygun olamayacağını belirtti.

“İdare Mahkemesi “olağanüstü dönemde dava konusu işlemle aynı gerekçelerle tesis edilen ve hukuka aykırılığı Mahkeme kararı ile sabit bulunan işlem ile aynı gerekçelerle fakat farklı olarak olağan dönemde tesis edilen dava konusu işlemin, hukuka aykırı olduğuna” karar verdi.

“Kasım 2017’den bu yana yasaklara mücadele eden Kaos GL, 17 Mayıs, Pembe Hayat, Ankara Gökkuşağı Aileleri ve ÜniKuir dernekleri olarak yasaklara karşı verdiğimiz hukuki mücadeleyi kazanmış olmanın sevincini yaşıyoruz.

“Bu yasak kararlarıyla daha da grileşen Ankara’yı yeniden renklerine kavuşturacağımıza olan inançla; “Patronsuz, Pezevenksiz ve Yasaksız” bir dünya özlemimize bir adım daha yaklaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz.

“Bu yasaklar döneminde, türlü engellemelere karşı bizlerle yan yana olan tüm LGBTİ+ kamuoyuna ve bizimle bu süreçte dayanışan herkese ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz.”


Etiketler: insan hakları
nefret