15/03/2011 | Yazar: Kaos GL

Festival geçtiğimiz yıllardan beri deneysel sinema ve videoya verdiği önemi sürdürüyor. Bu yıl programında iki etkileyici seçki var.

Ankara Film Festivalinde Direniş Videoları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Festival geçtiğimiz yıllardan beri deneysel sinema ve videoya verdiği önemi sürdürüyor. Bu yıl programında iki etkileyici seçki var. 28 Ocak 2011 tarihinde Kahire'de iktidar karşıtı yapılan toplu direnişin 4. gününde 32 yaşında öldürülen Mısırlı ses ve video sanatçısı Ahmed Basiony'nin anısına düzenlenen Direniş(ler): Arap Video Sanatı bunlardan biri. Küratörü Silke Schmickl olan bu bölüm, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 26 sanatçı ve videonun katılımıyla oluşturuldu.

Bizim Gibi Hırsızlar  
Ege Berensel’in küratörlüğünü yaptığı Bizim Gibi Hırsızlar bir diğer toplam. Başkalarının çektiği görüntülerin kurgulanmasıyla oluşturulan “buluntu film” türünün günümüzdeki temsilcilerinden Matthias Müller, Volker Schreiner, Nurşen Bakır ve Oktay İnce’nin toplam 50 filminden oluşuyor bu bölüm.
 
Aynı zamanda Matthias Müller'in dünya film ve video festivallerinde, sanat merkezlerinde yapılan en geniş, en kapsamlı retrospektifi bulunuyor Bizim Gibi Hırsızlar’da. Müller’in de katılım sağlayacağı festivalde bir de atölye çalışması olacak.
 
Video gösterimleri Goethe Institut Ankara’da takip edilebilecek.
 
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 22. Ankara Uluslararası Film Festivali 17 – 27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam