04/11/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+’ların haklarını ve ailelerinin arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için 10 yıldır Ankara’da faaliyet gösteren Ankara Gökkuşağı Aile Grubu dernekleşti.

Ankara Gökkuşağı Aileleri artık dernek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ların haklarını ve ailelerinin arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için 10 yıldır Ankara’da faaliyet gösteren Gökkuşağı Aile Grubu dernekleşti.

24 Ekim Perşembe günü dernekleşen Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden Nedime Erdoğan, derneğin kuruluş amacını şöyle açıklıyor:

“Dernek toplumda damgalanma ve ayrımcılığa maruz kalan cinsiyet, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve cinsel yönelimi veya kimliğinin bu yönleriyle ilgili kendini sorgulayan keşfetmeye çalışan LGBTİ+’ların aileleri ve yakınları arasında dayanışmayı geliştirmek amacıyla kuruldu. Derneğimiz damgalanma ve ayrımcılıkla mücadele etmek için bir araya gelmiş olmanın yanı sıra din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet, vatandaşlık, yaş, engellilik durumlarında da baskı ve ayrımcılığa karşı durarak toplumsal barış ve refahın her daim sağlanabilmesi ve sürdürülür kılınması için çalışacak.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, aile
İstihdam