19/08/2013 | Yazar: Umut Güner

Ankara’nın Altındağ İskitler mevkiindeki translar dün gece (18 Ağustos 2013) saat 22:00 sularında kadın ve erkeklerden oluşan 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı

Ankara İskitler’de Translara Linç Girişimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’nın Keçiören İskitler mevkiindeki translar dün gece (18 Ağustos 2013) saat 22:00 sularında kadın ve erkeklerden oluşan 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Pembe Hayat LGBTT Derneği’nin web sitesinden yaptığı açıklamada 30’dan fazla transın şiddete maruz kaldığı, iki trans kadının durumunun ciddiyetini koruduğu ve E. G. isimli bir trans kadının burnunun kırıldığını ve gözünü kaybetme riskin altında olduğu belirtiliyor.
 
Mağdurların verdiği bilgiye göre, saldırganlar eylemlerini bir beyaz Şahin, iki BMW ve bir doblo araçla gerçekleştirdi. Beyaz Şahin marka aracın plakasını polise verdiklerini söyleyen mağdurlar, polis tarafından araç plakasının sahte olduğunun söylendiğini dile getirdiler. Mağdurlar saldırganların Eryaman olaylarındaki çeteyle bağlantısının olabileceğini söylediler.
 

Pembe Hayat Derneği yaptığı açıklamada, translara yönelik nefret saldırılarındaki yasal tutumun nefret saldırılarını arttırdığını, suçluların cezasızlıkla ödüllendirilmemesi gerektiğini vurguladı.  


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam