17/01/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Platform, Paris’te Kürt Enfermasyon Merkezi’nde üç Kürt kadının katledilmesini Fransa Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Ankara Kadın Platformu: Fransa, Sorumlusun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Kadın Platformu 16 Ocak 2013 saat 13:00’te tarafından Fransa Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. Platform, Paris’te Kürt Enfermasyon Merkezi’nde üç Kürt kadının katledilmesini protesto etti.
Ankara Kadın Platformu adına yapılan basın açıklamasında kadınların barış istedikleri ve bu isteklerinden vazgeçmeyeceklerinin altı çizildi.
 
İktidar da Sorumlu!
”Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şeylamaz, Kürt kadın hareketinin önemli figürleridir. Özelliklede barış sürecinde öne çıkan isimlerdir. 9 Ocak 2013 tarihinde profesyonelce hazırlanmış komplo ile “derin” bir operasyonla katledildiler.
 
“Fransa, bu olayın üstünü örtmeyip bir an önce açıklığa kavuşturmalıdır. Yoksa bu utanç ve vahşetin ortağı olacaktır. İktidarın ‘örgüt işi’ açıklamasını olayın üstünü örtme çabası olarak görüyoruz. İktidar da bu komplonun ortaya çıkarılmasında eşit derecede sorumludur.
Barışa gidebilecek görüşmelerin başlatıldığı bu süreçte görüşmelerin engellenmesine yönelik bu katliamı unutmayacağız. Sakine, Leyla ve Fidan’ın sesi olacağız. Seslerini sesimize katarak Barış demeye, savaşsız, çatışmasız bir Türkiye ve dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
 

 “Fransa sorumlusun, aydınlat! Kadınlar savaş istemiyor! Katliam değil çözüm istiyoruz!” sloganları ile üç kadının Fransa Ankara Büyükelçiliği girişine siyah çelenk bırakmasının ardından gösteri sona erdi. 

 


Etiketler: kadın
İstihdam