31/05/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara Kadın Platformu haftalık toplantısını, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan KESK’li kadınlarla birlikte yapmak için cezaevine gitti.

Ankara Kadın Platformu haftalık toplantısını, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan KESK’li kadınlarla birlikte yapmak için cezaevine gitti.
 
13 Şubat 2012 tarihinden beri tutuklu bulunan KESK üyesi 9 kadın’a özgürlük talebi ile Sincan cezaevinin önünde toplanan Ankara kadın platformu üyeleri haftalık toplantılarını burada gerçekleştirdi. Aynı zamanda Platform üyesi de olan KESK’li 9 kadın için özgürlük taleplerini dile getiren kadınlar “Kadın arkadaşlarımız bu haksız tutukluluk nedeniyle toplantıya katılamazlarsa, biz onlara gideriz” dediler.
 
Toplantının gündemindeki ilk madde olarak AKP İktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen “Kürtajın yasaklanması önerisi” vardı.
 
İkinci gündem maddesi olarak, tutuklu bulunan KESK üyesi kadınların dava dosyalarının bir an önce hazırlanması ve davalarının görülmeye başlanması konuşuldu.
 
Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında “Ankara Kadın Platformu, Ankara’daki var olan kadın örgütleri, karma örgütler, kadın temsilcileri, feminist kadınlar, bağımsız kadınlar tarafından 2006 yılında kuruldu. İçinde 400 kadının varlığı ile gündemi belirlemiştir. 4 Kasım 2006 yılında tutsak kadınlarla dayanışmak ve “Tecride, tacize, tecavüze son” demek için yine buradaydık. Ardan altı yıl geçtikten sonra yine Sincan Cezaevi önündeyiz. Çünkü yıllardır birlikte politika yaptığımız, kadın mücadelesini sürdürdüğümüz arkadaşlarımız buradalar. KESK üyesi kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamaları, baskı, yıldırma ve kadınları susturma girişimi olarak görüyoruz. Kadın arkadaşlarımızın iddianameleri henüz hazırlanmamış, mahkeme başlamamıştır. Bir an önce iddianamenin açıklanması ve mahkemenin başlaması, arkadaşlarımızın savunmalarını yapabilmeleri açısından bizim öncelikli talebimizdir.” denildi.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu/kaosgl.org

Etiketler: insan hakları
nefret