20/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Ankara Esat’ta posta kutularına ve sokaklara “Eşcinselliğe ve eşcinsel kuruluşlara hayır” yazan, nefret söylemi içeren bildiriler dağıtıldı.

Ankara’da "eşcinselliğe hayır" bildirileri dağıtıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Esat’ta posta kutularına ve sokaklara “Eşcinselliğe ve eşcinsel kuruluşlara hayır” yazan, nefret söylemi içeren bildiriler dağıtıldı.

Ankara Esat’ta posta kutularına ve sokaklara “Eşcinselliğe ve eşcinsel kuruluşlara hayır” yazan bildiriler dağıtıldı. Nefret söylemi üreten bildirilerde eşcinsellerin “İngiliz derin devleti” tarafından desteklendiği iddia ediliyor ve eşcinsellerden “cinsel sapık” olarak bahsediliyor.

Nefret söylemi içeren bildirilerle karşılaşan LGBTİ+ hak savunucusu Belgin Çelik KaosGL.org’a konuştu. Belgin Çelik, “Ne yazık ki sabah sabah ilk gördüğümüz bu nefret bildirileri oldu. Kimin yaptığından ziyade bu yapıldı. İnsanların evlerine, kapılarına kadar gelip bu nefret içeren kâğıtları bıraktılar. Bu bildirilerde LGBTİ+ kişilerin fotoğraflarının üzerinde çarpılar atılmış. Amaçları LGBTİ’leri hedef göstermek” dedi.

Belgin Çelik: LGBTİ’leri eve hapsetmek istiyorlar

Çelik, bildirilerde ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Çocuğun cinsel istismarı’, ‘Cinsel saldırı’ suçlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda suçtan dün tutuklanan Adnan Oktar’ın resmi web sitesinin de bulunduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor, “Adnan Oktar hapiste ama LGBTİ’ler değil. Onlar yokken bunu kim yaptı? Belki hapistekiler bir şekilde korunuyor ama LGBTİ’ler sokakta, işte. LGBTİ’leri koruyan hiçbir şey yok. Bu bildiriler ise açıkça LGBTİ’lere yönelik şiddeti ve nefreti körüklüyor. LGBTİ’leri eve hapsetmek istiyor. Bu bir suç.”

Mahalle sakini: Posta kutuları ve yollar LGBTİ’lere yönelik nefret içeren bildirilerle dolu, toplamakla bitmez

Nefret bildirisiyle karşılaşan mahalle sakini Sevda da KaosGL.org’a konuştu: “Ben LGBTİ hareketinin içinde değilim, mimarım ve bu mahallede yaşıyorum. Ancak sabah karşılaştığım tablo korkunçtu. Posta kutuları ve yollar LGBTİ’lere yönelik nefret içeren bildirilerle dolu, toplamakla bitmez. Bildirilerde şöyle bir görsel var; siyah bir şemsiyenin altına bir kadın ve erkek sığınmış. LGBTİ bayrağının renkleri de kan gibi bu şemsiyeye damlıyor, şemsiyenin altındakiler korunuyor. Bu çok çirkin. Böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyoruz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam