10/08/2010 | Yazar: KAOS GL

380 kişinin yaptığı açıklamaya Ankara'da toplanan 106 imza daha

Ankaralı Aydınlardan da Boykot Çağrısına Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 380 kişinin yaptığı açıklamaya Ankara'da toplanan 106 imza daha eklendi. Ana vurgu 12 Eylül anayasasına dokunmayan paketin etrafındaki kutuplaşmaya taraf olmamak ve yeni, eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasa talebini yükseltmek.

Anayasa değişikliği referandumunu boykot etme çağrısında bulunanlar çoğalıyor.
Temmuz sonunda İstanbul'da ortak bir açıklama yapan 380 aydına Ankara'dan da destek geldi. Aralarında sanatçı, sendikacı, yazar ve gazetecilerin de olduğu 106 kişi de Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın açıklamasıyla yurttaşları referandumu boykot etmeye çağırdı.
"12 Eylül'de farklı dilleri yasaklayan bir anayasayı oylarımızla meşrulaştırmayacağız. İnanç  özgürlüğünü kısıtlayan tek tipçi diyanet yapılanmasına ortak olmayacağız. YÖK ve MGK gibi kurumların konumunun tartışmaya bile açılmadığı bir değişikliği oyalama olarak görüyoruz. Ne mevcut anayasanın korunmasından yanayız, ne de küçük değişikliklerin demokratikleşme olarak sunulmasını inandırıcı buluyoruz. Yargısız infazlar, gözaltında ölümler devam ediyor. İşkenceciler için cezasızlık devam ediyor. Ayrımcılık hayatın her alanında egemenliğini sürdürüyorken demokratikleşmenin ancak mevcut anayasanın başlangıç dahil tümüyle değişmesinden geçtiği anlayışı içerisindeyiz.
Yepyeni ve demokratik bir anayasanın ancak tüm toplum kesimlerinin katılımı ile hazırlanacağını  biliyoruz. 13 Eylül tarihinden itibaren takipçisi olacağımız eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa için buluşuyor, bu kararlılıkla referandum oyunu ve kamplaşmasında yer almayacağımızı ilan ediyoruz."
12 Eylül'de yapılacak referandumla 23 maddelil değişiklik paketi oylanacak. Pakette yer alan ve tartışma konusu olan maddeler yüksek yargının düzenlenmesi ve darbecilere koruma getiren maddenin kaldırılması oldu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) paketin geçmesi için çalışırken, muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) "hayır" diyor. Barış ve Demokrasi Partisi'yse (BDP) referandumu boykot ediyor.
Ankaralı imzacılar şöyle:
Abdullah Kaya (Kozluk Eski Bel.Bşk. Yazar), Adil Zozani, Ali Erol,  Av. Ali Ersin Gür,Ahmet Telli (Şair) Dr. Ali Küçük, Dr.Ali Murat İrat,Ali Özkan, Amed Tigris , Ayşe Aydoğan, Ayşil Usta, Ayten Gümüşel,Babür Pınar(Yazar), Av Bedia Boran Bulut, Belinda Mumcu, Av Beşir KATMIŞ , Bülent Kaya (BES Eski Genel Bşk), Av Canan Şahin,Cezmi Ersöz, Çiçek Otlu, Deniz Türkali, Devrim Karaman, Emel Aksaç, Emrah ŞİMŞEK,  Emine Koç (SES Ankara), Av.Emrah Şahanlıoğlu, Ehmed Roniar, Esra Mungan , Eyüp Hanoğlu, Av.Faik Yıldırım, Av Faruk Duran,  Fehmi Salık (Yazar- Şair), Av.Filiz Kalaycı, Av. Filiz Kerestecioğlu, Funda Şirinkal (Oyuncu), Hamza Aksüt, Halil Çelimli, Av.Hasan Vargün, Av .Hasan Anlar, Av.H.İbrahim Özdemir, Hilmi Akyol, Huriye Ayan Yücel, Huriye Şahin (Yazar), Av. Hülya Tarman, Hüseyin Acıpınar, Av.Hüseyin Aslan (ÇHD Genel Sekreteri), Hüseyin Gevher, Hüseyin Taş , İlyas Gümüş , İshak Reyna (yazar), İshak Karakaş, İskender Ersöz BTS MYK Üyesi, İsmet Ökmen, Av.Kamile Öncel, Kemal Şenol, Koray Düzgören, Lami Özgen, Leman Kiraz, Av.Levent Kanat, Av.Mahmut Tanzim, Mehdi Tanrıkulu (siyasetçi-yayıncı-yeminli Kürtçe tercüman), Mehmet Arda, Mehmet Emin Yalçınkaya, Mehmet Uğur (akademisyen), Meryem Gül, Prof. Dr. Meryem Koray, Av.Mesut Özer, Metin Uzunöz, Av.M.Selam Enez, Av.Murat Vargün, Nazım Karakurt BTS,Nefise Bazoğlu, Murat Işık , Nurşen Bakır (akademisyen-sinemacı), Av.Nurettin Sönmez,  Orhan Savaşçı,Dr.Pınar Ecevitoğlu, Ramazan Gezgin, Rêzan Tovjîn, Reşit Sümbül , Rodi Zinar, Sadık Topal, Seher Tümer (SES Şube Yön), Av Selçuk Kozağaçlı (ÇHD Genel Başkanı), Av.SelenVargün, Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, Servet Polat , Av Selahattin Esmer, Av.Selim Temur, Şerefxan Cizir , Şükrüye Ercan, Şükrü Erbaş(Şair), Prof. Taha Parla, Tayfun İşçi, Ulaş Eren, Ünal Gül,      Varol Kazan,Veysel DOGAN (Sosyal Hizmet Uzmanı),     Dr. Veysi Ülgen, Welat Dilken, Yılmaz Demiral, Yılmaz Yıldırımcı (TÜM BEL-SEN Ankara Şube) Yıldırım Şahin, Av.Yusuf Alataş, Yusuf Güler (TÜM BEL-SEN Ankara Şube) , Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu.



Etiketler: yaşam, siyaset
nefret