20/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Bu yılki Ramazan Ayı’nın ilk iftarı olan 9 Temmuz akşamı İstanbul’da başlayan Yeryüzü Sofraları, inananları ve inanmayanları, paylaşmak ve direnmek için bu akşam Ankara Güvenpark’ta bir araya getiriyor.

Ankaralılar Bu Akşam Yeryüzü Sofrasında Buluşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yılki Ramazan Ayı’nın ilk iftarı olan 9 Temmuz akşamı İstanbul’da başlayan Yeryüzü Sofraları, inananları ve inanmayanları, paylaşmak ve direnmek için bu akşam Ankara Güvenpark’ta bir araya getiriyor. Bayraksız, flamasız ve sponsorsuz gerçekleşen Yeryüzü Sofraları’nda herkes imkânları el verdiğince getirebildiği yiyecek ve içecekleri birbirleriyle paylaşıyor.
 
LGBT’ler de Güvenpark’ta Olacak
Ankara’daki Gezi Parkı direnişi sırasında Ethem Sarısülük’ün polis tarafından öldürüldüğü yer olan Güvenpark, bu akşam saat 20:00’da çağdaş Halil İbrahim sofralarına ev sahipliği yapacak. Bayraksız gerçekleşecek iftar buluşmasında LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) görünürlüğü için yanınızda getirmek istediğiniz gökkuşağı bayraklarını sofra bezi olarak yere serebilirsiniz.
 
İstanbul’da 9 Temmuz’da gerçekleşen ilk Yeryüzü Sofrası, İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nden Taksim Meydanı çıkışında bekleyen TOMA’lara kadar uzanan binlerce kişilik bir kalabalığı ağırlamıştı. Sofralar, kentsel mekânların kapitalist dönüşümüne verilen tepki ve kamusal alanın kullanımı açısından Türkiye tarihinde öncesi olmayan örnekler oluşturuyor.  

Etiketler: yaşam
İstihdam