27/11/2014 | Yazar: Melahat D

Ankara’da polis 25 Kasım Gece Yürüyüşü’nü engelledi, kadınlar Yüksel Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Ankara’da feminist gece yürüyüşüne polis engeli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da polis 25 Kasım Gece Yürüyüşü’nü engelledi, kadınlar Yüksel Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
 
Ankara Feminist Kolektif “Erkek devlet şiddetine karşı isyandayız; özgürlük ve barış için sokaklardayız” çağrısıyla, 25 Kasım’da Yüksel Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirilen eyleme eşcinsel, biseksüel, trans kadınlar da katıldı.
 
Yüksel İnsan Hakları Heykeli’nden başlayıp Sakarya’da basın açıklaması yapılarak tamamlanması beklenen eylemi, yürüyüşü başlanmasının ardından Konur Sokak’ ta polis engelledi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi sonucu kadınlar Yüksel Meydanı’nda “devlet, polis, erkek” şiddetine karşı sloganlar atarak, basın açıklamasını gerçekleştirdi.
 
“Gecelerde ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz!”
 
Yapılan açıklamada “Bu ülkede, trans cinayetleri ölümden sayılmıyor, lezbiyenler, geyler, biseksüeller ve intersekslerin yaşamları dört bir yandan kuşatılıyor. Yargının, medyanın, devletin ve erkeklerin ördüğü baskıcı ve muhafazakâr yaşamı reddediyoruz. Bizler, bedenimizin, kimliğimizin, inancımızın, anadilimizin, cinsel yönelimimizin, cinsiyet kimliğimizin, emeğimizin, hayatımızın, haklarımızın gasp edilmesine, cinsiyetçiliğe ve şiddete karşı mücadelemizi sürdürüyoruz!
 
Erkeklerin, kadınların bedeni ve emeği üzerindeki tahakkümüne; tüm ayrımcılık biçimlerine; erkek şiddetine, cinsiyetçiliğe, güvencesiz ve kötü çalışma koşullarına, iş cinayetlerine, militarizme ve savaşa karşı ses çıkarıyoruz! Biz feministler gecelerde, sokaklarda, meydanlarda vardık ve var olacağız” denildi 

Etiketler: kadın
nefret