20/11/2012 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat Derneği tarafından 5.si düzenlenen Nefret Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri 17-18 Kasım’da Aylak Yaşam Kültürevi’nde gerçekleştirildi.

Ankara’da Nefret Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Derneği tarafından 5.si düzenlenen Nefret Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri 17-18 Kasım’da Aylak Yaşam Kültürevi’nde gerçekleştirildi.
 
Pembe Hayat, Kaos GL, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Siyah Pembe Üçgen Derneği, Hebun LGBT Oluşumu, Lambaistanbul LGBTT Derneği ve SPoD temsilcilerinin katıldığı etkinliklerde genel olarak 2012 değerlendirilmesi yapıldı.
 
Pembe Hayat Derneği 20 Kasım dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada; “Bu yıl 5.sini organize ettiğimiz ‘20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü’ nefret suçlarına karşı mücadele eden aktivist ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirdik. Nefretin kolluk kuvvetleri tarafından keyfi gözaltılar, işkence kötü muamele, para cezaları ve ev mühürlenmeleri olarak hayatımızı kuşattığı, İstanbul Avcılar ve Antalya’da mahalle baskısı olarak örgütlendiği, Ankara’da çete-mafya ilişkileri üzerinden trans seks işçilerinin hayatlarının haraca bağlanmaya çalışıldığı şu günlerde daha fazla yan yana duymaya ve birlikte mücadele etmeye olan inancımız artıyor.” denildi.
 
Dernek yaptığı açıklamada ayrıca; “Bu yıl 5.sini düzenlediğimiz etkinliklerimiz kapsamında 17 Kasım Cumartesi günü Yüksel Caddesi’nde yapacağımız eylemin açlık grevindeki tutsaklarla dayanışma eylemlerini desteklemek amacıyla bu sene yapmıyoruz” dedi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret