13/08/2013 | Yazar: Beste Ada

Ankara’da birlikte yaşadığı erkek arkadaşı İsmail O. tarafından dövülen trans kadın, kadına şiddet yasasından yararlandı.

Ankara’da Trans Kadına Koruma Kararı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da birlikte yaşadığı erkek arkadaşı İsmail O. tarafından dövülen trans kadın, kadına şiddet yasasından yararlandı. Nöbetçi Aile Mahkemesi, İsmail O.’nun bir ay süreyle mağdurun yaşadığı ev ile iş yerinden uzak durmasına karar verdi.
 
6824 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulandığı kararda İsmail O.’nun mağdura yönelik “şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına” hükmedildi.
 
“Koruma Yasası Zaten Transları Kapsamalı”
Pembe Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Ahmet Toköz, yasanın zaten transları kapsaması gerektiğini ve kolluk kuvvetlerinin görevlerini yerine getirdiğini belirtti. Kararın olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Toköz, trans kadınlara yönelik şiddet yoğun bir biçimde devam ettiğini de hatırlattı.
 
Trans kadınlara verilen koruma kararı ilk değil. Bursa’da trans kadın Öykü Evren, boşanma davası devam ederken kocasından şikâyetçi olmuş ve koruma kararı aldırmıştı. Benzer bir şekilde Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin hukukî destek verdiği 5 trans kadına da koruma kararı alındı.  

Etiketler: kadın
İstihdam