03/02/2014 | Yazar: Baran Basar

Azerbaycan’da 22 Ocak’ta intihar eden LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivisti İsa Şahmarlı, Cuma günü Antakya’da homofobi karşıtları tarafından anıldı.

Antakyalı Homofobi Karşıtları: Dünya Bütün Renkleri Kabul Edene Dek Direneceğiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Azerbaycan’da 22 Ocak’ta intihar eden LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivisti İsa Şahmarlı, Cuma günü Antakya’da homofobi karşıtları tarafından anıldı. İsa’nın veda mektubunu Saray Caddesi’nde dağıtan homofobi karşıtları, Antakya Parkı’na yürüyüp parkın girişinde bir basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamada toplumsal homofobi ve transfobinin LGBT’leri yok saydığına, yaşamın dışına ittiğine, yalnızlaştırdığına ve ölüme sürüklediğine dikkat çekildi:
 
“İsa’nın ölümünden hepimiz sorumluyuz, hiçbir farklılığa tahammül  edemeyen heteroseksist düzenin sadece Azerbaycan’da değil tüm dünyada LGBT bireylerin başta yaşam hakları olmak üzere eğitim, çalışma, barınma gibi temel haklarına engel olan bir insanlık suçudur ve buna karşı mücadele edecek, sesimizi yükseltecek ve örgütleneceğiz.”
 
“Gökkuşağı Bayrağı Boynumuza Dolanan Urgan Olmasın”
“Susmayalım ki bu dünyanın renkleri solmasın, öfkemizi haykıralım ki gökkuşağı bayrağı boynumuza dolanan bir urgan değil bizi bir arada tutan renklerimiz olsun. Direneceğiz, dünya bütün renkleri kabul edene dek!” ifadelerine yer verilen açıklamanın ardından Cumartesi günü Antakya Aka-der Merkez Şubesi’nin ev sahipliğinde “Ma Vie En Rose” (Pembe Hayat) filmi gösterildi.   
İsa Şahmarlı’nın ardından Türkiye’de Ankara, Antep, İstanbul ve Mersin’de; Azerbaycan’da ise Bakü’de basın açıklamaları ve eylemler yapılmıştı.

Etiketler: yaşam
İstihdam