31/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Artık cinsel kimliği ya da cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan herkesin gideceği bir adresi var.

Antalya BİZ’in dernek ofisi açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

8 Mart’ta dernekleşen Antalya BİZ, ofisini törenle açtı: “Artık cinsel kimliği ya da cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan herkesin gideceği bir adresi var.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurulan BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği’nin ofisi açıldı. 29 Mart’taki açılış töreninde derneğin kurucu yönetim kurulu üyelerinden Avukat Ahmet Çevik, dernek adına şöyle konuştu:

“Antalya'da yaşayan lezbiyenlere, geylere, biseksüellere, translara ve intersekslere bir müjdemiz var.

“Artık cinsel kimliği ya da cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan herkesin gideceği bir adresi var.

“Biz burdayız ve BİZ CİNSEL YÖNELİM VE CİNSİYET KİMLİĞİ ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ kuruldu.

“Antalya özelinde uzun yıllar süren mücadeleler sonucu örgütlenmeyi öğrendik.

“Süreç bize bütün demokratik mücadelelerin birlikte yürüyeceğini öğretti.8 Mart’ta kuruluş işlemlerini tamamlayan derneğimizden bütün emekçi kadınlara selam olsun.8 Mart’ta alanlarda buluştuğumuz kadınlara selam olsun. Artık mücadele alanlarında daha örgütlü ve daha güçlü dayanışacağız. Antalya’da bu güne kadar Gökkuşağı İnisiyatifi, Pembe Caretta İnisiyatifi, BİZ CİNSEL YÖNELİM VE CİNSİYET KİMLİĞİ ARAŞTIRMALARI TOPLULUĞU ve nihayetinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kurduğumuz BİZ DERNEĞİ, Antalya’da 15 yıla yakın süredir LGBTİ+ hareket mücadelesinin kurumsallaşmış halidir. Bu mücadeleyi LGBTİ’ler her koşulda ve bütün baskılara rağmen omuzlarken, dostlarımızla da dayanıştık. Geçmişten günümüze bütün hak ihlalleri aynı cinsiyetçi eril, tekçi iktidarcı kaynaktan beslendiği gibi, bu çağdışı zihniyete karşı hak mücadelesi yürüten bütün sivil toplum örgütleri ortaklaşmak zorundadır. Antalya ve Türkiye genelindeki demokrasi güçleri, BİZ’i, demokrasi mücadelesinin toplumsal cinsiyet başta olmak üzere her alanda eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak görmelidir. Demokrasi güçlerinden güç alacağız ve demokrasi ile eşitlik mücadelesine omuz vereceğiz. Unutmayın ki, eşcinsellerin özgürleşmesi heteroseksüelleri de özgürleştirecektir.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam