15/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Biz Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği üyelerinin maruz kaldığı homofobik saldırıya karşı açıklama yayımladı: Saldırıya uğrayan yalnızca arkadaşlarımız değil hepimiziz, bunun bilincindeyiz.”

Antalya’da BİZ üyelerine homofobik saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Biz Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği üyesi iki kişi, 13 Ekim’de Antalya’da homofobik sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı.

Dernek, üyelerinin karşılaştığı homofobik saldırıya karşı yayımladığı açıklamada olayı şöyle aktardı: “Akşam saatlerinde bindikleri otobüste tacize uğrayan dernek üyelerimizden Merih ve Bilge, bu nedenle otobüsten inmiş ancak aynı kişiler tarafından yolları kesilerek fiziksel şiddet görmüşler ve tehdit edilmişlerdir.”


Olay yerine kolluk güçlerinin gelmesinin ardından saldırganların “Zaten küpe takıyorlar, yumuşaklar, toplar görmüyor musunuz, bize de otobüste asıldılar” diyerek saldırılarını meşrulaştırmaya çalıştıklarını aktaran Dernek, üyelerinin saldırganlardan şikayetçi olduğunu da belirtiyor.


Dernek açıklamasında yaşanan homofobik saldırının iki üyeyi değil tüm LGBTİ+ toplumunu hedef aldığına dikkat çekiyor: “Olay sonrasında dernekteki arkadaşlarımıza ve avukatımıza haber veren Merih ve Bilge’nin yanındayız ve olayın hukuki takipçisiyiz. Saldırıya uğrayan yalnızca arkadaşlarımız değil hepimiziz, bunun bilincindeyiz. Ayrımcılığın, homofobinin ve şiddetin karşısındayız.”
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam