16/06/2019 | Yazar: Seçin Tuncel

​Antalya Kadın Platformu, Valiliğin Antalya Onur Haftası’nı yasaklamasına tepki gösterdi.

Antalya Kadın Platformu: Valilik, yasağı kınamayı bile yasaklayarak suç işliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya Kadın Platformu, Valiliğin Antalya Onur Haftası’nı yasaklamasına tepki gösterdi. “Antalya Valiliği suç işliyor” dedi.

Fotoğraf: Seda Kocabıyık

Antalya Kadın Platformu, Valiliğin Antalya Onur Haftası’nı yasaklamasını kınadı. Platform, Antalya Kadın Dayanışma Merkezi’nde Valiliğin yasağına ilişkin basın açıklaması yaptı. “Tüm yasakları yasaklayalım aşkım” dedi.

Kadın Platformu açıklamasında, “LGBTİ+’lar vardı, varlar ve var olmaya devam edecekler! Bu sene, Antalya’da üçüncü kez düzenlenmesi planlanan Onur Haftası etkinlikleri dün etkinliğin başlamasına yarım saat kala yasaklanmış, etkinliği düzenleyen BİZ LGBTİ+ Derneği’nin bu yasağı kınayan herhangi bir etkinlik yapması da yasaklanarak hukuksuzluğa imza atılmıştır” dedi.

Kadın Platformu, Antalya’da trans kadın Gökçe Saygın’ın öldürülmesini de hatırlatarak, “Antalya’da Gökçe Saygın isimli trans kadın cinayetini adeta görmezden gelen valilik, bu yasağıyla homofobi ve transfobiye karşı mücadeleye de engel olmuştur” ifadelerini kullandı ve açıklamaya şöyle devam etti:

“Yasağı kınamayı bile yasaklayarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve uluslararası sözleşmelere göre suç işleyen Antalya Valiliği bu kararını derhal geri çekmelidir. Onur Yürüyüşü anayasal bir haktır, engellenmesi hukuka aykırıdır. Hiç kimsenin ifade özgürlüğümüze müdahale hakkı yoktur.

“Onur Haftası boyunca gökkuşağını bulunduğumuz tüm alanlara taşımaya, LGBTİ+ görünürlüğünü arttırmaya biz devam edeceğiz. Unutmayın her yerdeyiz! Adliyede avukat, hastanede doktor, okulda öğretmen, tramvayda yolcu, otelde işçi, mağazada tezgahtar BİZiz. Her sokak BİZiz, her ev BİZiz, gökkuşağının tüm renkleri BİZiz!”


Etiketler: insan hakları
İstihdam