23/06/2018 | Yazar: Seçin Tuncel

Gazeteciler, insan hakları savunucuları, hukukçular ve sendikacılar Antalya Onur Haftası’nda “acil demokrasi” talebiyle bir araya geldi.

Antalya Onur Haftası’ndan: Acil demokrasi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteciler, insan hakları savunucuları, hukukçular ve sendikacılar Antalya Onur Haftası’nda “acil demokrasi” talebiyle bir araya geldi.

Fotoğraflar: Ekrem Berk Bilginer

Antalya Onur Haftası kapsamında “Acil Demokrasi” paneli BİZ Antalya, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Eğitim-Sen, Halkevleri, İnsan Hakları Derneğinin katılımıyla dün (22 Haziran) Antalya Barosunda yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan BİZ aktivistleri, “Kimi zaman baskılanıyoruz, ama bunlara rağmen yine de bir aradayız. Bizleri yürütmeyebilirler ama bizler alternatifler yaratıyoruz. Bu nedenle yürümüyor pedallıyoruz” diyerek konukları akşamki etkinliğe davet ettiler.

“Her insan hakları derneği aynı zamanda LGBTİ hak savunucusu olmalı”

Panelde İHD ve Çağdaş hukukçular adına Avukat Ahmet Çevik söz aldı. İHD’nin kuruluşunu, 80 dönemini aktardıktan sonra İHD içerisinde LGBTİ komisyonları hakkında bilgi verdi. “Her insan hakları derneğinin aynı zamanda LGBTİ hakları savunucusu olması gerekiyor” dedi.

Çevik, “Ayrıca etkinlik öncesinde Baronun girişinde asılı bayrakları ve sergi fotoğraflarının Baro yönetiminden bir kısım kimse tarafından kaldırılmak istenmesini kınıyoruz” diye konuştu.

Eğitim-Sen adına Gülçin Balık ise, “Herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunuyoruz. ‘Makbul insan’ çerçevesi dışında kalan herkese antidemokratik tutumları uyguluyorlar. Bu antidemokratik uygulamaları cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerinden de okumak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Halkevlerinden Oğuz Yiğit Pertev, Antalya yerelinde yaptıkları etkinlik ve eylemliliklerden bahsetti. “LGBTİ toplumuyla birlikte toplumsal güçler olarak Antalya Cumhuriyet meydanını kazandık” dedi. Son konuşmacı Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden Sefa Seyitoğlu ise OHAL ile birlikte artan baskıları aktardı.

İlgili haber:

2. Antalya Onur Haftası program açıklandı

Antalya Onur Haftası bugün başlıyor

Antalya Onur Haftası başladı: Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz

Antalya Onur Haftası’nda “Söz Bizde”


Etiketler: yaşam
İstihdam