18/05/2018 | Yazar: Ekrem Berk Bilginer

Antalya BİZ Topluluğu, 17 Mayıs’ta LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı şiddeti konuştu.

Antalya’da 17 Mayıs buluşması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya BİZ Topluluğu, 17 Mayıs’ta LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı şiddeti konuştu.

Antalya Biz Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında Antalya Barosu’nda panel ve film gösterimi gerçekleştirdi. Programa 50 kişi katıldı.

Moderatörlüğünü Fatma Dinç’in gerçekleştirdiği programda; BİZ Topluluğu’ndan Yelda, çalışma alanlarını ve yaptığı etkinlikleri anlattı. Yelda, 17 Mayıs’ın önemini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Yelda’nın konuşmasının ardından BİZ’den Gökhan, Türkiye’de LGBTİ+’ların uğradığı ayrımcılık ve şiddet üzerine konuştu. Grafiklerle ülke de yaşanan homofobi temelli ayrımcılık ve şiddet olaylarının hangi şehirlerde ve yıllarda yoğunlaştığına dikkat çekti.

Gökan sunumunda; 2017 yılında homofobi ve transfobiye dayalı nefret suçlarının büyük kısmının okulda, evde, evin civarında ve toplu taşıma, cafe, sokak, kamusal alanlarda işlendiği vurguladı. Bu suçları içeren toplam 52 vakadan sadece 14’ünün polise bildirildiği ve 5’inin mahkemeye taşındığı bilgisinin altı çizdi.

Benim Çocuğum gösterimi

Sunumun ardından “Benim Çocuğum” film gösterimi gerçekleştirildi. Antalya Biz Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu ile LİSTAG’ın birlikte organize ettiği gösterim, Antalya Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Gösterimin ardından filmde yer alan Nilgün Yalçınoğlu ve Feride Ünal ile söyleşi yapıldı. Gelen soruların ardından dayanışmanın önemi vurgulandı.


Etiketler: insan hakları
nefret