24/03/2011 | Yazar: KAOS GL

Ünlü cep telefonu markası iphone'un yeni uygulaması tartışma yarattı.

Apple'dan Eşcinsellere Ayrımcılık Uygulaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ünlü cep telefonu markası iphone'un yeni uygulaması tartışma yarattı. Eşcinselleri "doğru yola getirmeyi" amaçlayan Exodus adlı uygulamaya dört yıldız veren iphone'a karşı insan hakları ve eşcinsel örgütlerinden tepki geldi.
Apple yetkililerinin eşcinselleri "doğru yola getirmeyi" amaçlayan bir telefon uygulamasını "uygun" bulması üzerine eşcinseller ve insan hakları savunucuları, uygulamanın ayrımcı olduğu gerekçesiyle Apple'a karşı hareket başlattı.
 
Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Exodus adlı uygulamanın kaldırılması için 'change.org' 21 bin imza toplarken, 'TruthWinsOut.com' internet sitesi de "Exodus nefret yayan ve dar görüşlü bir uygulama. Apple şirketini de kınıyoruz" açıklamasında bulundu.
 
Uygulamayı yaratan ve kendilerini homoseksüellikle savaşan en büyük dini kurum olarak nitelendiren 'Exodus International' yetkilileri "Amacımız Hazreti İsa'nın ruhuna bir hakaret olarak gördüğümüz homoseksüelliği yok etmek ve insanları doğru yola yönlendirebilmek" dedi. Uygulama en yakın dini organizasyonların nerelerde olduğunu belirtmenin yanı sıra, kullanıcıların "sapkınlığa" yenilmemeleri için yapmaları gerekenleri sıralıyor ve özlü sözlere yer veriyordu.

Exodus International tarafından App Store'a gönderilen ve Apple'ın onay verdiği uygulama ses getirince, Apple uygulamayı mağazasından geri çekti.


Etiketler: medya
nefret