07/02/2019 | Yazar: Kaos GL

İstanbul’da bir arkadaşlık sitesinde hesap açıp çok sayıda kişiyi gasp eden çete üyeleri gözaltına alındı.

Arkadaşlık sitesinde hesap açıp gasp eden çete gözaltına alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’da bir arkadaşlık sitesinde hesap açıp çok sayıda kişiyi gasp eden çete üyeleri gözaltına alındı.

İstanbul’da bir gasp çetesi, eşcinsel arkadaşlık ve partner sitesinde hesap açarak kandırdıkları kişileri bıçak ve silah zoruyla gasp etti.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre çete, arkadaşlık için kendileriyle bağlantıya geçen kişilere randevu verdi. Randevu yerine gelen kişileri bıçak ve silah tehdidiyle gasp eden çetenin 9 üyesi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gasp edilen bir kişinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması üzerine soruşturma başladı. Polis, araştırmaları sonucu çetenin çok sayıda kişiyi gasp ettiğini belirledi. Eş zamanlı operasyonla 9 kişi gözaltına alındı.

İlk değil!

Geçtiğimiz yıl da Ankara’da yaşanan seri gasp olayları açığa çıkmıştı. Ankara'da 2017 Aralık ayında bir LGBTİ+ arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştıkları çok sayıda kişiyi ilişki vaadiyle randevu yerine getiren, ardından da gasp ederek ortadan kaybolan şebeke çökertilmiş, şüphelilerin arkadaşlık sitesinden kendilerine hedef seçtikleri kişileri tuzağa düşürdükleri belirlenmişti.

Aynı site üzerinden bu sefer de tanıştığı iki site üyesiyle önce birlikte olan daha sonra ise gasp eden Murat G., Mart 2018’de Gasp Bürosu'nca kurulan özel ekiplerce üçüncü eylemini gerçekleştirmek üzereyken yakalandı. Şüphelinin mağdurlara ait cep telefonlarında bulunan özel görüntüleri ailelerine göndermekle tehdit ettiği, görüntüleri silme karşılığında ise bin lira para istediği ortaya çıktı.

Aralık 2018’de ise İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre Mersin’de eşcinselleri hedef alan iki gaspçı tutuklandı. Tutuklu saldırganlar G.Y. ve A.A. eşcinsel arkadaşlık sitelerinden tanıştığı kişilerle buluşup onları gasp etti. Saldırganların bugüne dek 4 eşcinseli kesici aletle yaralayarak gasp ettiği ortaya çıktı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam