18/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün haberi, Akşam Gazetesi’nden 1933 tarihli bir özsavunma haberi…

Arsızlık, aşkın ve erkekliğin şanından mıdır? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün haberi, Akşam Gazetesi'nden 1933 tarihli bir özsavunma haberi…

Fotoğraf: İngiliz kadın sporcu Dot Butler ve Alman güreş şampiyonu Peter Goetz'in savunmaya dair, 1930 tarihli 

1933 yılında bugün Akşam Gazetesi bir haber yayınladı. “Arsız Âşık” başlıklı habere göre, İstanbul Kumkapı’da Nefise isimli bir kadın kendini rahatsız eden Zülküfül isimli bir adamı taşla yaraladı. Seksen dört yıl öncesinin aktarımını bugün, özsavunma haberi olarak okumak mümkün.

Akşam Gazetesi’nin haberi, Nefise ve tacizci Zülküfül’ün aynı mahallede oturduklarını belirtiyor. Gazete haberi şöyle sunuyor:  “Bir süredir Nefise hanımı takip eden Zülküfül bu defa işi daha ileriye götürerek sokağa çıktıkça kadını takibe almıştır. Nefise hanım evvelki akşam sokaktan evinde giderken Zülküfül yine kendini takip etmiştir. Evin önüne gelince nefise hanım Zülküfül’ü kovmuş, lakin arsız aşık yine kadına takılmak istemiştir. Bunun üzerine Nefise Hanım yerden bir taş alıp Zülküfül’ün kafasına vurmuştur. Zülküfül yaralandıktan sonra Nefise Hanım’ın üzerine atılmış ve kadını kolundan yaralamıştır.” Haber Nefise Hanım’ın ve tacizci saldırgan Zülküfül’ün tedaviye alındığını bildiriyor ve sona eriyor.

“Arsız âşık” olarak tanımlanan tacizci, haberde aynı zamanda “sevdiği kadını yaralayan” kişi olarak yer alıyor. Kadın cinayetleri ya da erkek şiddeti haberlerinin bugün nasıl verildiğine şaşmamak lazım. 


Etiketler: medya
İstihdam