22/11/2010 | Yazar: KAOS GL

Hükümet, kısa zamanda sorun oluşturan Ceza Yasası'ndaki belirli maddelerin değiştirilmesi amacıyla basın meslek örgütleriyle görüşürken uluslar arası ba

Hükümet, kısa zamanda sorun oluşturan Ceza Yasası'ndaki belirli maddelerin değiştirilmesi amacıyla basın meslek örgütleriyle görüşürken uluslar arası basın özgürlüğü örgütleri, basın ve ifade özgürlüğünü sistematik şekilde bastıran tüm yasaların gözden geçirilmesini talep ediyorlar.
En sonunda Londra merkezli Article 19 örgütü, hükümeti Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne saygı konusunda Türkiye'nin verdiği taahhütlerinin tamamını karşılayacak düzenlemelere bir an önce girişmesini istedi.
 
Article 19: Kapsamlı reformlara gidilmeli
Örgüt, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi başkanlığına görevli atayan Türkiye'nin bu fırsatı, basın ve ifade özgürlüğü anlamında kapsamla reformlara girişilmesi için değerlendirilmesini talep etti.
 
Dink ve Hayırsevener cinayetleri izleniyor
İstanbul'da öldürülen gazeteci Hrant Dink ile Bandırma'da aynı hazin sonu yaşayan gazeteci Cihan Hayırsever'in katil zanlılarının yargılandığı davalara dikkat çeken örgüt, DİHA muhabiri Ömer Çelik'e yönelik saldırıların faillerinin tespit edilerek cezalandırılmasını istedi.
 
Hapis ve hapis tehdidi her yerde...
Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun (GÖP) cezaevinde 44 gazetecinin bulunduğu yönündeki tespitleri not eden Article 19, Haberinyeri.com sitesi yetkilisi Cem Büyükçakır'a hakaret iddiasıyla 11 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi; TCK'nin eleştirel seslerin susturulması için kullanıldığını bildirdi.
 
Örgüt, haklarında açılan 700'ü aşkın davanın gazeteciler üzerinde hapis tehdidi yarattığını açıkladı. İfade özgürlüğü hakkının orantısız şekilde bastırılmasının etnik grupları ve LGBT'li örgüt ve üyelerini de baskı altında tuttuğunu duyuran Article 19, aynı orantısızlığa neden olan bir başka düzenlemenin de 5651 Sayılı İnternet Suçları Yasası olduğunu belirtti. Örgüt, KCK Davası'nı da tanınmış Kürt temsilcilerinin baskı altına almaya yol açan bir süreç olarak gördüğünü duyurdu.


Etiketler: medya
İstihdam