10/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Almanya’dan Baden Sanat, Nilbar Güreş’in Lovers sergisi ve Derya Bayraktaroğlu’nun küratörü olduğu “yer yeksan, ittifak bahar” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Aşıklar ve yer yeksan, ittifak bahar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya’dan Baden Sanat, Nilbar Güreş’in Lovers sergisi ve Derya Bayraktaroğlu’nun küratörü olduğu “yer yeksan, ittifak bahar” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Eser: Nilbar Güreş, Torn, 2018. Galerie Martin Janda.

Almanya’nın en eski sanat kurumlarından Baden Sanat, Nilbar Güreş’in Lovers sergisi ve Derya Bayraktaroğlu’nun küratörü olduğu “yer yeksan, ittifak bahar” sergisine ev sahipliği yapacak.

Her iki sergi de 11 Nisan’da başlıyor.

Lovers

Nilbar Güreş’in Lovers sergisi, sanatçının 2006 yılından günümüze kadar ürettiği eserlerden bir seçki sunuyor. Güreş, geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri ve ilişkileri sorguluyor; queer kimliklerin güçlendirilmesine olanak sağlıyor.

yer yeksan, ittifak bahar

Derya Bayraktaroğlu’nun küratörlüğünde “yer yeksan, ittifak bahar” programı ise Türkiye’deki sanatsal üretim ve güncel feminist tartışmalardan besleniyor. İkiliklere, normatif yurttaşlık hayaletine, neoliberal güç politikalarına ve sanat ile aktivizm arasındaki ilişkiye satirik bir biçimde yaklaşıyor.

“yer yeksan, bahar ittifak”; Nur Koçak, Nil Yalter & Melis Tezkan, Istanbul Queer Art Collective, Gökçe Yiğitel, Leman Sevda Darıcıoğlu (Şevval Kılıç ve Derin Çankaya’nın katkılarıyla), Deniz Gül, Gülkan Noir, Gözde İlkin, Tümay Göktepe ve Ugemfo’nun işlerini bir araya getiriyor.

Program kapsamında Kaos GL Akademik ve Kültürel Çalışmalar Program Koordinatörü Aylime Aslı Demir de “En az üç parmak” başlıklı sunum-performansı gerçekleştirecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam