16/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mart Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

“Aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mart Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Mart 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Mart ayı bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

İnsan Hakları İzleme Örgütü, senelik raporunda Ankara’daki LGBTİ+ etkinlik yasakları ve 2018 İstanbul Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasına yer verdi.

“Aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret” sloganının atıldığı Ankara’da 13.sü gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadınlar polisin ablukaya aldığı Sakarya Meydanı’nda yürüdü. Eylemde okunan basın açıklamasında Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ yasaklarına da değinildi: “Ankara’da valilik kararıyla, 2017 Kasım ayından bu yana bütün LGBTİ+ etkinlikleri yasaklı. Bizler ‘yaşasın kadın kadına aşk’ diyen lezbiyen, biseksüel, kadınlarız! Ve aşka yasak tanımadığımızı buradan bir kere daha haykırıyoruz!”

Sivil toplum, dayanışma, birlikte mücadele…

Çankaya Belediyesi'nin Eşitlik ve Farkındalık Ayı kapsamında programına aldığı Dünya HPV Günü etkinliği 5 Mart’ta gerçekleşti. Esat Çankaya Evi’nde Kaos GL Derneği ile ortak düzenlenen etkinlikte Dr. Filiz Ak konuşmacı oldu.

Ka.Der Ankara Genç Kadınlar için Siyaset Okulu İzmir programı katılımcıları örgütlenmeyi ve gönüllülüğü tartıştılar. Kaos GL Derneği’nden Gözde Demirbilek konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Çankaya Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, kaosGL.org’dan Aslı Alpar’ın katılımıyla “Queer Karikatür Atölyesi” gerçekleşti.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şubesi’nde, 8 Mart’ta, kaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar, heteroseksizm, toplumsal cinsiyet ve karikatür üzerine konuştu.

Türk Psikologlar Derneği LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Çalışmaları Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği işbirliği ile düzenlenen ruh sağlığı alanında çalışanlar için cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği atölyeleri’nin üçüncüsü, 17 Mart’ta, Ankara’da, Türk Psikologlar Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Gökkuşağı etkinlikleri…                              

Kaos GL’den Yasemin Öz, Galatasaray Üniversitesi’nin 8 Mart haftasında İstanbul’da düzenlediği etkinliğe katıldı.

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları öğrencilerinin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir konuştu.

Kaos GL’den Remzi Altunpolat, 22 Mart’ta Diyarbakır’da, Keskesor LGBTİ+’nın düzenlediği homofobi karşıtı etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar artık “Gökkuşağı Etkinlikleri” adıyla düzenleniyor. Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Kadın Kadına Öykü Yarışması…

“Bir Dostluktan Neler Doğar?” temalı 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları 16 Mart’ta açıklandı.

“Bir dostluktan emek doğar, dayanışma doğar, direniş doğar ve elbette aşk doğar. Dostlukla aşk arasındaki ince, geçişli çizgi dostluğun aşka içkin olduğunu fısıldar kulaklara, dostluk aşka yakınsadıkça büyüyü, mucizeyi hatırlatır” diyerek yola çıkan 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları özel gecede ödüllerini aldı.

“Edebiyat biraz da gidenleri geri çağırmak!”

“Biz mutsuz değildik, o sebeple kendi öykülerimizi yazalım istedik”

14. Kadın Kadına Öykü Yarışması Forumu Nazlı Yıldırım’ın fotoğraflarıyla

Nazlı Yıldırım’ın objektifinden 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması ile 2019 Nefret Suçları Araştırması sürüyor.

Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı. 2019 OcakŞubat ve Mart Aylık Faaliyet Raporları ise burada…

“Basında Kaos GL” turu, Ocak, Şubat ve Mart 2019 aylarında Kaos GL’nin çalışmalarına yer veren ve kaosGL.org haber sitesinin haber ve yayınlarını kullanan medya organlarını listeledi.

“Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyri” başlıklı Şubat ve Mart raporları işte burada…

Kaos GL’nin Medya Okulu kapsamında öğrenciler 3 Mart’ta ODTÜ Mezunlar Derneği’nde temel habercilik, görsel tasarıma giriş, sosyal medya ve basın ile iletişim atölyelerine katıldı.

Kaos GL ile KaosQ+ dergilerinin dağıtım, kitabevleri ve internet satışı için NotaBene ile bağlantıya geçebilir; abonelik için semih@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz. Dergiye editor@kaosgl.org adresinden katkıda bulunabilirsiniz.

Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Mart ayı bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
İstihdam