20/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı imzaladıkları “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü hayata geçirecek ilk adımlarını attı.

Av. Paşa: Protokolü imzalayan belediyeler ilk adımı attı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı imzaladıkları “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü hayata geçirecek ilk adımlarını attı.

Fotoğraf: Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile görüşmeden

Kuir Kıbrıs Derneği, “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü imzalayan belediye başkanlarını ziyaret etti.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 24 Haziran’da gerçekleşen yerel seçimler öncesinde 7 adayın imzaladığı protokol, LGBTİ+’ların, karar verici, yönetici, çalışan ve faydalanıcı olarak yerel yönetimlerin her basamağında yer alabileceğini öngörüyor ve toplumsal cinsiyet özgürlükçü bir anlayışı savunuyordu.

Kuir Kıbrıs, protokolü imzalayan ve seçimi kazanan Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile görüştü.  

Kuir Kıbrıs Derneği’nden Av. Faika Deniz Paşa görüşmelerin nasıl geçtiği KaosGL.org’a anlattı. Av. Paşa her iki belediyenin de protokolü hayata geçirmek için ilk adımlarını attığını söyledi.

“Hem Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya hem de Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile görüşmelerimizde insan haklarından taraf bir yerel yönetim anlayışının hayata geçirilmesi ve LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerinin korunması ile iyileştirilmesi için atılabilecek somut adımları konuştuk. Başkanlar ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.”

Lefke Belediyesi’nde Kuir Kıbrıs Dayanışma hattı broşürleri bulunacak

“Başkan Kaya ile Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı bilgilendirici broşürlerinin Belediye’ye ait binalarda bulunması konusunda anlaştık. Bunun yanı sıra ortaklaşa etkinlik ve eğitimlerin düzenlenmesine dair yıl içinde yeni adımlar atacağız.”

Protokolün hayata geçmesi için bir personel görev alacak

“Başkan Mehmet Harmancı ile görüşmemizde ise birlikte çalışmak üzere sorumlu bir personelin belirlenmesini kararlaştırdık. Başkan, protokol metnini hayata geçirebilmek için Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından atılan ilk somut adım ile ilgili bilgi verdi. Aynı zamanda Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı ile ilgili bilgilendirici broşürlerin Belediye’ye ait binalarda bulunması konusunda da anlaştık.”

*Fotoğraf: Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya  ile görüşmeden

İlgili haberler:

“Bu protokol, LGBTİ+’ların sınırları aşan dayanışmasının en somut örneklerinden biri”

“LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”ne bir imza daha

Kıbrıs’ın kuzeyinde artık “LGBTİ+ dostu” iki belediye başkanı var!

“Beklentimiz belediyelerin LGBTİ+’ların da belediyeleri olması”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret