14/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Avrupa Parlamentosu’nda 150’den fazla vekille LGBT hakları üzerine çalışan LGBT Intergroup, bugün yaptığı basın açıklamasıyla ‘demokrasi paketi’ni eleştirdi.

Avrupa Parlamentosu: Demokrasi Paketi LGBT’ler İçin Hayal Kırıklığı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 150’den fazla vekille lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) hakları üzerine çalışan LGBT Intergroup, bugün yaptığı basın açıklamasıyla “demokrasi paketi”ni eleştirdi.
 
Paketin LGBT’leri şiddet ve ayrımcılıktan korumak için gereken tedbirleri içermediğini belirten LGBT Intergroup, nefret suçları düzenlemesinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadesinin belirtilmediğinin altını çizdi.
 
LGBT Intergroup, Kaos GL Derneği’nin 2012 İnsan Hakları Raporu’ndan alıntı yaparak yalnızca 2012 yılında 11 nefret cinayeti, 8 nefret saldırısı ve linç, işkence, kötü muamele, tecavüz ve siber saldırılar gibi ihlaller yaşandığını belirtti. Anayasa taslağında eşitlik maddesinin gerekçe bölümünde yer alan cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadesinin de bağlayıcı olmadığını ifade etti.
 
“Erdoğan Hükümeti Bu Büyük Fırsatı Kaçırdı”
LGBT Intergroup Eş Başkanı AP Vekili Michael Cashman, Ankara’nın Avrupa Birliği’nin taleplerini ciddiye almadığını belirterek şu yorumda bulundu:
 
“Türkiye’de LGBT’ere yönelik şok edici cinayet ve şiddet kayıtları ile yasal korumanın olmaması göz önünde bulundurulursa, bu Demokrasi Paketi Türkiye hükümetinin azınlıklara yönelik gerçek bir koruma sağlaması için kaçırılmış büyük bir fırsattır.”
 
“Türkiye’nin Söylediğiyle Yaptığı Bir Değil”
LGBT Intergroup Başkan Yardımcısı AP Vekili Raül Romeva i Rueda da Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne imza atarak Avrupa Sosyal Komitesi’ne ayrımcılık karşıtı yasalarını AB standartlarıyla uyumla hale getireceğinin teminatını verdiğini hatırlattı:
 
“Türkiye’nin verdiği sözlere rağmen konu lezbiyen, gey, biseksüel ve translara geldiğinde söylediğiyle yaptığının bir olmaması rahatsız edici.”
 
Avrupa Komisyonu, Türkiye’yi de kapsayan yıllık ilerleme raporlarını 16 Ekim’de yayınlayacak. 

Etiketler: yaşam
İstihdam