10/01/2012 | Yazar: Aras Güngör

Deniz Gezmiş’i tanıdığını söyleyen Bülent Ersoy’a transfobik tepki gösteren Avukat Bozkurt Nuhoğlu, Ersoy ve trans bireylerden özür diledi.

Avukat Nuhoğlu, Bülent Ersoy ve Trans Bireylerden Özür Diledi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Deniz Gezmiş’i tanıdığını söyleyen Bülent Ersoy’a transfobik tepki gösteren Avukat Bozkurt Nuhoğlu, Ersoy ve trans bireylerden özür diledi. 

Kendisini, Bülent Ersoy’un şahsında Türkiyeli bütün trans bireyleri hedef almakla suçlayan Pembe Hayat Derneğine, bugün (10 Ocak) bir mektup gönderen Bozkurt Nuhoğlu, başta Bülent Ersoy olmak üzere bütün trans camiasından özür dilediğini ifade etti.
 
“Yılların ezberiyle hatalı davrandım”
 
“Pembe Hayat yetkililerine” hitaben kaleme alınmış Bozkurt Nuhoğlu’nun mektubu:
 
“Benim en sevdiğim filmlerden biri “Örümcek Kadının Öpücüğü”dür. Bilenler bilir, filmin kahramanlarından biri olan devrimci karakter, bir eşcinselle aynı hücreyi paylaşır. Ve filmin yarısında yılların ezberiyle hücre arkadaşına bir devrimciye yakışmayacak şekilde davranır. Ama sonra hatasını anlar. Ben de o devrimcinin durumundayım. Filmin ilk yarısında yılların alışkanlığı ile koşullanmışlığıyla, ezberiyle hatalı davrandım. Başta Bülent Ersoy olmak üzere, verdiğim beyanlarla hırpaladığım, kırdığım, incittiğim, üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Saygılarımla”
 
“Nuhoğlu’nun özür dilemesi son derece önemli bir adımdır”
 
Türkiyeli trans toplumunun kendisine yönelen önyargılı ve nefret saikli söylemlere karşı sessiz kalmamasının sonucu olarak değerlendiren Pembe Hayat Derneği, mektup üzerine şu açıklamayı yaptı:
 
“Nuhoğlu’nun özür dilemesi son derece önemli bir adımdır. Bu, Türkiyeli trans toplumunun kendisine yönelen önyargılı ve nefret saikli söylemlere karşı sessiz kalmamasının bir sonucudur. Nuhoğlu’nun bu adımı sonrası, kendisinden özrünü geniş kamuoyu kesimleri ile paylaşmasını bekliyoruz; zira Bülent Ersoy şahsında trans bireyler konusunda söyledikleri medya aracılığı ile geniş kamuoyu kesimlerine ulaştı.”
Av. Bozkurt Nuhoğlu ne demişti?
 
Posta gazetesinin (4 Ocak) haberine göre Gezmiş’i tanıdığını söyleyen Bülent Ersoy’a “lanet” okuyan Avukat Bozkurt Nuhoğlu, “Deniz’in bütün düşüncesi devrimdi. Bu kadın kılığındaki erkeğe ya da erkek kılığındaki kadına lanet olsun” diye konuşmuştu. Ersoy’un yalan söylediğini iddia eden Av. Nuhoğlu, “Yalan söylemesin, uydurmasın. Yoksa Deniz’in arkadaşları onu cezalandırır” demişti.
 
Av. Nuhoğlu, şöyle devam etmişti: “Deniz, 68 kuşağının kahramanıdır. Karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve hiçbir mekânda beraber olmamıştır. Deniz bu tür insanların gittiği yerlere asla gitmez, bu insanlardan nefret ederdi.”
 
Kaynak: Pembe Hayat
 
İlgili bağlantı:
http://kaosgl.org/sayfa.php?id=10283 

Etiketler: insan hakları
İstihdam