13/07/2017 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ aktivisti Çağla Devrim’in yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün saat 10.50’de 48. Asliye Ceza Mahkemesi’de görülecek.

Avukat Rozerin Seda Kip: ‘Çağla’nın beraatını bekliyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ aktivisti Çağla Devrim’in yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün saat 10.50’de 48. Asliye Ceza Mahkemesi’de görülecek.

LGBTİ aktivisti Çağla Devrim, 18 Nisan Salı günü referandum protestolarının bitmesinin ardından evine yürürken polis tarafından gözaltına alındı. Beşiktaş Polis Merkezi’nde talimatsız ve keyfi olarak bir gün tutulduktan sonra gözaltı süresi ifadesi alınmaksızın üç gün daha uzatıldı. Gözaltında geçen dördüncü günde ifadesi dahi alınmayarak 22 Nisan Cumartesi günü çıkarıldığı 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “cumhurbaşkanına hakaret suçu” ile tutuklandı.

Çağla Devrim’in iki ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşması 20 Haziran günü, 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuksuz yargılanmasına karar verilen Devrim’in davası 13 Temmuz’a ertelendi.

"Bilirkişi raporu Çağla'nın lehine, beraat bekliyoruz"

Bugün 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Çağla Devrim’in ikinci duruşması görülecek. Duruşma öncesi Devrim’in avukatı Rozerin Seda Kip ile görüştük. Avukat Rozarin Seda Kip, beraat beklediklerini ifade ediyor.

Avukat Kip, Çağla Devrim’in cumhurbaşkanına hakaret suçundan iki ay boyunca tutuklu kaldığını, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiğini hatırlattı. Avukat Kip, “Mahkeme heyeti Çağla Devrim’in ilk duruşmasında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının bilirkişi raporu ile incelenmesini talep etmişti. Rapor çıktı, sonuç Çağla’nın lehine yani cumhurbaşkanına hakaret ettiğine dair bir emare yok. Bu yüzden bugün görülecek duruşmada beraat bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"Hak savunucularının desteğini bekliyoruz"

Avukat Rozerin Seda Kip, Çağla Devrim hakkında “devlete ve emniyet teşkilatına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa teşvik” suçlamalarına ilişkin de dava açıldığını hatırlattı. Avukat Ki, LGBTİ aktivisti Çağla Devrim’in yargılanacağı davanın ikinci duruşmasının bugün saat 10.50’de 48. Asliye Ceza Mahkemesi’de görüleceğini ve hak savunucularının dayanışmasını beklediklerini ifade etti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam