05/09/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Avustralya Başbakanı Morrison, “onarım terapisinin” yasaklanması talebine ilişkin, “böyle bir şeyle ilgilenmeyeceğini” söyledi.

Avustralya Başbakanı “onarım terapisi” ile ilgilenmeyeceğini söyledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya Başbakanı Morrison, “onarım terapisinin” yasaklanması talebine ilişkin, “böyle bir şeyle ilgilenmeyeceğini” söyledi.

Avustralya’nın Ağustos’ta göreve başlayan Başbakanı Scott Morrison, “onarım terapisi” denilen işkenceden hayatta kalan Chris Csabs’ın 40 bin kişiye ulaşan imza kampanyasının ardından açıklama yaptı.

Morrison, Melbourne 3AW radyosuna konuştu ve “onarım terapisinin” yasaklanması talebine dair harekete geçmeyeceğini söyledi. Morrison geçtiğimiz yıl eşit evlilik için yapılan danışma amaçlı ankette de hayır oyu vermişti.

Radyoda,” Herkesin cinselliğine, inancına saygı duyuyorum. Bütün Avustralyalıları seviyorum” diyerek, “onarım terapisi” sorusuna, “böyle bir şeyi desteklemediğini” söyledi. Ancak Morrison konuşmasının devamında “Bu benim için bir mesele değil ve bu konuyla ilgilenmeyi düşünmüyorum” dedi.

İmza kampanyası

Avustralya’da “onarım terapisi” denilen işkenceden hayatta kalan Chris Csabs, başka kimsenin bu işkenceye maruz kalmaması için harekete geçti ve imza kampanyası başlattı. Csabs, gençken maruz bırakıldığı bu işkencenin yasaklanmasını talep ediyor.

Change.org’ta başlattığı kampanya kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. 40 binden fazla imza toplayan Csabs, imzaları ülkenin yeni Başbakanı Scott Morrison’a ve Sağlık Bakanı Greg Hunt’a iletti.

Csabs, Pink News’ a açıklamasında, “Bir hayatta kalan olarak bir değişim yaratabilme umuduyla hikayemi birçok kez anlattım. Medyada ne zaman bir hikaye yayınlansa insanlar bunun Avustralya’da gerçekleşmiş olmasından dolayı şok oldu. Birkaç gün geçtiğinde ise insanlar unuttu ve hiçbir şey değişmedi” dedi.

Csabs imza kampanyasında ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Onarım terapim başladığında daha 16 yaşındaydım. Beni ‘tedavi etmek isteyen’ bir kilise liderine açılmıştım ve bir danışman cinselliğimi değiştirmeye çalışmaya başladı. Her hafta ‘günahlarımız’ hakkında konuşuyor ve bizi ‘gey yapan’ ruhsal sebeplerden bahsediyorduk.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam