07/12/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyon üyesi olan LGBT eşitlik hareketi All Out’un Genel Direktörü, Leandro Ramos Avustralya’da eşcinsel evlilik haklarını destekleyen bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Avustralya Başbakanı’na eşcinsel çiftlerin düğün fotoğrafları gönderildi.

Avustralya Başbakanı’na düğünden fotoğraflar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyon üyesi olan LGBT eşitlik hareketi All Out’un Genel Direktörü, Leandro Ramos Avustralya'da eşcinsel evlilik haklarını destekleyen bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Avustralya Başbakanı'na eşcinsel çiftlerin düğün fotoğrafları gönderildi.

All Out yaptığı kampanya ile Belçika’dan Güney Afrika’ya, Uruguay’dan Kanada'ya All Out üyeleri ile Avustralya’nın evlilik eşitliği konusunda geride olduğunu hatırlatmak için Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a eşcinsel düğün fotoğrafları gönderdi. Ramos yaptığı açıklamada: "Fotoğraflar aşkın engel tanımadığını gösteriyor, Avustralya’nın evlilik eşitliği konusunda referanduma gitmesi için televizyondan çağrı yapacağız” dedi.

Avustralya’nın yeni Başbakan’ı Malcolm Turnbull evlilik eşitliğini gelecek eyalet seçimlerinde halk oylamasına sunmaya hazırlanıyor. Muhalefet lideri Bill Shorten ise eğer partisi çoğunluğu sağlayabilirse halk oylamasına gitmeden, evlilik eşitliğini parlamentodan geçirmek istiyor. Eşit evlilik için yalnızca 8 oya ihtiyaç var.

Hangi ülkeler eşit evliliği tanıyor?

Eşit evlilik ilk olarak 2001 yılında Hollanda’da tanındı. 16 Kasımda İrlanda da kabul edilmesiyle eşcinsel evliliği tanıyan ülke sayısı 21’e ulaştı. Dünya’da eşcinsel evlilik Arjantin, Belçika, Brezilya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay’da tanınıyor.

İşte Malcolm Turnbull’a gönderilen fotoğraflardan bazıları:


Etiketler: insan hakları, aile
nefret