01/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Duyanlara, duymayanlara: Atomic Blonde’dan Blade Runner’a, bu sene ışıklandırmada “biseksüel” modası alıp yürüdü!

Aydınlatmada “biseksüel” modası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Duyanlara, duymayanlara: Atomic Blonde’dan Blade Runner’a, bu sene ışıklandırmada “biseksüel” modası alıp yürüdü!

Atomic Blonde

“Biseksüel” aydınlatma bu yılın favorilerinden biri desek, aklınıza bir yanıp bir sönen kararsız lambalar ve aynı anda birden çok renk veren florasanlar gelebilir. Çok haklısınız, bifobiyle mücadele günbegün zorlaşıyor. Fakat bu aydınlatmadan kasıt biraz renk seçimleri üzerine, yani evet; ışıklandırmada mavi, pembe ve mor kombinasyonu modasının tam yılındayız. Nice yürüyüşte bayrağının eksikliğini hissedenler bilir, bu üçlü biseksüel bayrağının renkleridir, biraz aklınızın karıştığının farkındayız.

Blade Runner

Bu yıl gişe rekorları kıran Atomic Blonde, Blade Runner ve Logan gibi filmlerin hepsinde bir noktada bu “biseksüel” aydınlatmanın kullanıldığını görüyoruz. Ama bitti mi? Hayır. Black Mirror’un San Junipero isimli ödüllü bölümünde de aynı ışıklandırma ile karşılaşmamız mümkün.

Solda, Janelle Monae - Make Me Feel; sağda, Black Mirror, San Junipero

Sadece film ve diziler değil, müzik kliplerinde de aynı ışıklandırmayı görmeniz için öneriyoruz: Janelle Monae -  Make Me Feel, bu gerçek bir moda.

“Daha fazla, daha fazla” dediğinizi duyar gibi olduğumuz için son olarak Yasemin Mori ft. Eypio - Estirelim Mi klibini de buraya iliştiriyoruz.

Editörün notu: Ankara’da yaşayanlar ve hayatının bir bölümünü geçirmiş olanlar bilirler, üç Ulus dolmuşunun yan yana gelmesi da “biseksüel” aydınlatma sayılabilir. Bizden bu kadar.


Etiketler: yaşam, moda
nefret