07/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Emre Akpek, Ayı Sözlük’ün Türkiye’deki interaktif sözlükler sıralamasında ilk 20’de yerini koruduğunu, bu sıralamada tek LGBT sözlük olduğunu ve hızla yükseldiğini söyledi.

Ayı Sözlük Çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Emre Akpek, Ayı Sözlük’ün Türkiye’deki interaktif sözlükler sıralamasında ilk 20’de yerini koruduğunu, bu sıralamada tek LGBT sözlük olduğunu ve hızla yükseldiğini söyledi.
 
İnteraktif LGBT sözlüğü olan Ayı Sözlük’le ilgili soruları, sözlük yazarlarından Emre Akpek, imc tv’de yayınlanan “mor bülten” programında (12 Kasım) cevaplandırdı.
 
Sözlüklerin sosyal medyadaki yerine de değinilen programda LGBT bireyler için böyle bir sözlüğe ihtiyacın olduğu gördüğü ilgiden de anlaşılıyor.
 
14 ağustos 2011’de Dark Bear tarafından kurulan Ayı Sözlük geçen bu 15 ay içerisinde 600 kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda. Emre Akpek, Ayı Sözlük’ün Türkiye’deki interaktif sözlükler sıralamasında ilk 20’de yerini koruduğunu, bu sıralamada tek LGBT sözlük olduğunu ve sıralamada hızla yükseldiğini söyledi.
 
Sözlüğün ilgi görmesinin bir diğer sebebi olarak Akpek, açıldığı günden itibaren 20’nin üzerinde sosyal aktivite ve zirveler düzenlenmiş olmasına bağladı. Sözlük, sadece yazarlarının katılabildiği, spordan sanat etkinliklerine, fuarlardan festivallere, kültürel etkinliklerden müzik etkinliklerine kadar birçok buluşmaya ev sahipliği yaptı.
 
Sözlük adının “ayı sözlük” olmasının insanları yanıltmaması gerektiğini belirten Emre Akpek, tüm LGBT bireylerin sözlükte aktif yazarlık yaptıklarının altını çizdi. Sözlükte LGBT bireyleri ötekileştirmeyen ve homofobik yaklaşımlarda bulunmayan heteroseksüellerin de yazarlık yaptığına dikkat çekti.
 
Duyarlı olan herkesi sözlüğe destek vermeye çağıran Emre Akpek, sözlüğün devamının sağlanmasıyla LGBT’lerin görüşlerinin, düşüncelerinin aynası işlevi görebileceğini, böylece genç LGBT bireylere kendilerini tanıma ve kabul etme aşamasındaki sancılı dönemin en aza indirilmesi konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.
 
Web adresi:
 
Mor bülten programı:

Etiketler: yaşam
İstihdam