08/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Ayı Sözlük ekibi, ‘ayırmadan sevijen’ diyerek e-dergi çıkardı. ‘Homojen’in ilk sayısında LGBTİ temalı filmlerden nefret suçuna çok sayıda konuda yazı yer alıyor.

‘Ayırmadan sevilecek’ dergi Homojen çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayı Sözlük ekibi, ‘ayırmadan sevijen’ diyerek e-dergi çıkardı. ‘Homojen’in ilk sayısında LGBTİ temalı filmlerden nefret suçuna çok sayıda konuda yazı yer alıyor.

Yayınına dört yılı aşkın süredir devam eden Ayı Sözlük, LGBTİ kültür e-dergisi çıkarttı. Sözlük yazarlarından oluşan bir ekibin hazırladığı Homojen’in ilk sayısı 5 Eylül’de yayınlandı.

İlk sayıda Demet Sağıroğlu ve Selma Sonat ile yapılan bir röportaj yer alıyor. LGBTİ’ler gasp, tecavüz, saldırı veya nefret suçuna uğradığında hukuksal süreç, Stonewall ayaklanmasının tarihi ve LGBTİ çocuklara sahip aileler de ilk sayıda anlatılan konular arasında.

Tiyatrocu Seyhan Arman ile oyuncu Didem Soylu da derginin ilk sayısına katkı sunan isimler arasında. Kültür sanat bölümünde LGBTİ temalı filmlerin sürecini aktaran bir yazı ve Nükhet Duru’nun son albümüne ilişkin bir analiz de okurla buluşuyor.

Neden Homojen?

“Homojen, Ayırmadan sevijen” başlığıyla ilk sayısı yayınlanan derginin adının ‘Homojen’ olmasını ise dergi ekibi şöyle anlatıyor:

“Toplumumuzda ötekileştirilen ve ayrıştırılan LGBTİ bireylerin, bu toplumun bir parçası olduğunu gösterme çabamızın bir göstergesidir. Toplumun, insanları ırklarına, fiziksel görünüşlerine, ten renklerine, inanış biçimlerine, yaşam şekillerine, cinsiyet kimliklerine, cinsel yönelimlerine göre ayrıştırmamasını umut ediyoruz. Tüm farklı insan gruplarının ülkemizde iç içe yaşayabileceğini vurgulamak adına bu dergiyi çıkarmak istedik. Toplumun bizleri yanlış tanıyor olması; kayıplarımızı, acılarımızı, travmalarımızı arttırıyor, Bu yanlış tutumlar yaşam ve barınma hakkımızı da elimizden alıyor. Toplumun bizleri önyargılarından arınarak doğru bir şekilde tanımasını istiyoruz. Dolayısıyla toplumda kabul görmeyi bekliyoruz.

“LGBTİ bireyleri heteroseksüel bireyler doğurduğu halde, bu nefret ve ötekileştirmeye anlam veremiyoruz. Cinsel yönelim farklılıklarının "normal" bir durum olduğunu ve bunun doğuştan geldiğini insanlara bu dergi ile aktarmaya çalışacağız. İnanıyoruz ve umuyoruz ki bizi hiç tanımayan birçok insan dergimizi okuduktan sonra bizleri sevmeye, sevmeseler bile en azından saygı duymaya başlayacak.”

Homojen’e şuradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam