14/05/2020 | Yazar: Kaos GL

39 sanatçının işleriyle yer aldığı, “homofobi ve transfobiye karşı duruş” temalı “Aynı Gökyüzü Altında” sergisi dijital ortamda açıldı.

“Aynı Gökyüzü Altında” dijital sergisi açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Homofobiye ve transfobiye karşı duruş” temalı “Aynı Gökyüzü Altında” sergisi Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Kağıt Sanatçıları Derneği (KKSD) ve Kuir Kıbrıs Derneği (Queer Cyprus) ortaklığında açıldı.  

“LGBTİ bireylere yönelik toplumsal yargılar, ayrımcılık, ötekileştirme, aşağılama gibi istenmeyen deneyimler ve LGBTI bireylerin kimliklerini toplum içerisinde özgürce yaşamasını engelleyen toplumsal duruşlara karşı ‘Queer Art’ ile entellektüel bir başkaldırı sergiliyoruz” diyen serginin ilki Kıbrıs’ın Kuzey kesiminde ilk kez 2018 yılında, “Ne Kavgan Bitti Ne Sevdan”, 2019 yılında ise “Açık ve Onurlu” başlıkları altında düzenlenmişti.

“Aynı Gökyüzü Altında” ismiyle bu yıl üçüncüsü hazırlanan sergide Ahmet Özgünel, Aybike Özsöyke, Batu Gündal, Bedia Kales, Besire Paralık, Beyza Bozot, Cem, Dramaqueer Sanat Kolektifi, Elvan Şenkayalar, Eser Keçeci, Eşref Günerman, Emel Samioğlu, Ezgi Deniz Alkım, Fatma Nur Özoğul, Gamze Anıl, Georgia Michaelides Saad, Gökçe Gökbulut, Gökçe Keçeci, Hatice Tezcan, Hayati Evren, Heidi Trautmann, İmge Hasoğlu, İnce Kansu, İpek İbretler, İsmet Tatar, Kemal Behçet Caymaz, Lalehan Kayhaoğlu, Mandana Mehrina, Mehmet Adil, Memo, Neslihan Yakut, Nijat Özbener, Nilgün Güney, Nurtane Karagil, Onur Sekmen, Özge Yücesoy, Raşit Kutlu, Tünay Özyay ve Ülviye Perçinci’nin eserleri yer aldı.

“Ayrı olsak da aynı gökyüzünü paylaşıyoruz”

Sergi koordinatörlüğünü üstlenen KKSD Başkanı ve EMAA üyesi Eser Keçeci “COVID-19 pandemisinden kaynaklı, içinde yaşamakta olduğumuz bu zorlu günlerde, hem kendimize hem de toplumumuza pozitif enerji katma adına, ayrı olsak da aynı gökyüzünü paylaşmakta olduğumuzun bir göstergesi olarak, sanal ortamda bir araya geliyoruz” dedi.

EMAA Başkanı Gökçe Keçeci de sergiyle ilgili “Sanatla ilgili oluşumların, topluma duyarlı söylemler ve çalışmalar içerisinde olması en önemli misyonlarından biridir. Bizler de Queer Cyprus ve KKSD ile birlikte LGBTİ bireylere yönelik toplumsal yargılar, ayrımcılık, ötekileştirme, aşağılama  gibi istenmeyen deneyimler ve LGBTİ bireylerin kimliklerini toplum içerisinde özgürce yaşamasını engelleyen toplumsal duruşlara karşı ‘Queer Art’ ile entellektüel bir başkaldırı sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sergi ortaklarından Kuir Kıbrıs Derneği Başkanı Fezile Osum ise “Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan etkinlik ile yine; eşitliğin, özgürlüğün, görünürlüğün, cesurca sevebilmenin sanatsal izdüşümünü, toplumla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra kimliklerini ve yapıtlarını cesaretle paylaşan hak savunucusu sanatçıların katılımlarıyla, her türlü engeli aşarak ulusal ve uluslararası çerçevede paylaşılacak sergi sonucunda farkındalık sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Dijital sergiyi buradan gezebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam