06/02/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Amerika Birleşik Devletleri, Tennessee’de 140 şirket, LGBTİ+ ailelerin evlat edinme hakkını kısıtlayan yasanın iptalini talep eden ortak mektubu hükümete iletti.

Ayrımcı yasaya karşı 140 şirketten ortak mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Tennessee Eyaleti Meclis Binası, Nashville, AP Fotoğraf / Mark Humphrey

Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu eyaletlerinden Tennessee’nin ayrımcı yasasına karşı Amazon, Nike, Dell ve American Airlines’ın aralarında olduğu 140 şirket ortak metin hazırlayarak hükümete iletti.

New York Times’ın haberine göre ayrımcı yasa, refakatsiz çocukların yaşadığı dini vakıflara ait kurumların, LGBTİ+ ailelerin evlat edinme hakkını kısıtlamalarına müsaade ediyor.

Ayrımcı yasa tasarısı geçen yıl onaylanmış ancak yasanın yürürlüğe girmesi için gereken imzayı Tennessee Valisi Bill Lee 24 Ocak'ta atmıştı.

“Herkesi içermeyen yasalar…”

140 şirketin ayrımcı yasasının iptalini talep eden metni, “Herkesi içermeyen yasalar kolektif başarımızı riske atıyor. Müşterilerimizin, çalışanlarımızın, onların ailelerinin ve potansiyel çalışanlarımızın kamusal yaşama tam olarak dahil olduklarını hissetmeleri değerlerimiz için önemli ve zorunludur” diyor.

“2020'de çıkarılan ilk LGBT karşıtı yasa oldu, ancak sonuncusu da olmalı”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) Tennessee’deki ayrımcı yasayı şöyle değerlendirdi: “Tennessee'nin ayrımcı kanunu, 2020'de çıkarılan ilk LGBT karşıtı yasa oldu, ancak sonuncusu da olmalı. Bu yasa, LGBT insanlar ve ebeveynlere ihtiyaç duyan çocuklara zarar vermektedir ve milletvekilleri bu yasayı tamamen reddetmelidir.”


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam