15/05/2012 | Yazar: Semih Varol

Arnavutluk’taki LGBT aktivistler, kuvvetli yağan yağmur ve kötü hava koşullarına rağmen, Tirana’daki ‘Dëshmorët e Kombit’ bulvarı boyunca bisikletleri ile pedal çevirdiler.

Ayrımcılığa Karşı Pedal Çevirdiler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Arnavutluk’taki LGBT aktivistler, kuvvetli yağan yağmur ve kötü hava koşullarına rağmen, Tirana’daki “Dëshmorët e Kombit” bulvarı boyunca bisikletleri ile pedal çevirdiler.
Hepsinden öte, zihniyet ve ülkenin haksız fobilere karşı hala bir gey onur yürüyüşüne ihtiyacı olup olmadığı tartışmaları da sürüp giderken.   
 
Bu eylem, Arnavutluk’ta LGBT haklarını savunan: “Pro LGBT” ve “The Alliance Against Discrimination of LGBT” örgütleri tarafından organize edilen ilk eylem.
"Bu eylem, sadece bisiklet desteği vermeyip aynı zamanda davamızı kamuya açık bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlayan EcoVolis bu eylemimizde destekçi oldu."
 
"Fakat eylem başladıktan hemen sonra, binaların arasında saklanan bir grup genç  eylem katılımcılarına patlayıcı fırlattı ve hemen ortalıktan kayboldular. Eylem sırasında bizim yakınımızda olan polis kuvvetlerine bu eylemin gerçekleştirilmesini mümkün kıldığı için teşekkür ederiz."
 
Alliance örgütünün yöneticisi Xheni Karaj, 100 yıl önce Arnavutlar’ın bağımsızlıklarını ilan ettikleri Vlora’da  "Bu sadece başlangıç, eylemlerimize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. Vlora’daki İtalyan Konsolosluğu, The Ombudsman, AB, Arcigay ve Arcigay Pescara tarafından desteklenen açık bir forumda, LGBT topluluğundan genç öğrenciler ile bu konuyu tartışacağız. Forum, “Kukafshehti” (saklambaç) sergisinin açılışı ile son bulacak. Bu sergide LGBT bireyler ve çiftlerin resimleri ilk kez medyaya ve kamuya açık olarak sergilenecek. Karaj’a "LGBT topluluğu artık korku ve sessizlik duvarları kırmaya başladı. Onlar, davaları için hazırlar" dedi.   
 
Pro LGBT örgütünün yöneticisi Kristi Pinderi bu yılki eylemin sloganını: "Bazı insanlar geydir. Bunu kabul edin! (bunu aşın artık)" olarak açıkladı. "İtalyan işgali döneminde, faşistler buradaki bulvarı Demokles!in ünlü kılıcı şeklinde inşa etmişler . Sembolik olarak LGBT’leri korku içinde yaşatan başka bir Demokles’in kılıcı var, fakat işte bu yüzden eylemlerimiz, bu korku ile mücadele edecek.
 
EcoVolis’in yöneticisi Ened Mato bu eylem herkesin insan hakkı olduğunu gösteren, nefret, anlayışsızlık yerine aşkı, sevgiyi destekleyen bir eylemdir. Bizim gibi olmayan diğer insanlar ile birlikte nasıl yaşamamızı öğrenmemiz gerektiği önemlidir dedi. 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret