24/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin yayımladığı “Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme” kılavuzunun ikinci baskısı yapıldı.

‘Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme’ kılavuzundan 2. baskı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin yayımladığı “Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme” kılavuzunun ikinci baskısı yapıldı.

Kaos GL’nin sosyal dışlanmanın üstesinden gelecek ve içermeyi teşvik edecek stratejik hedefleri ele alan “Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme” kılavuzunun ikinci baskısı yapıldı.

Yoksulluğu, güvensizliği, çatışmayı ve şiddeti besleyen sosyal dışlanma, kişileri özgür iradeleri ile tercihte bulunmaktan, olanakları kullanmaktan, marjinalleştirilmekten sakınmaktan, haklarını talep ve elde etmekten mahrum bırakır. Ayrımcılık ve sosyal dışlama kamu kuruluşlarında, bütçe ve politikalarda, adalet sistemi içinde, eğitimde, sağlık alanında ve hatta ailede veya dışlanmış grubun kendi içinde meydana gelir.

“Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme” broşüründe sosyal dışlanmanın üstesinden gelecek ve içermeyi teşvik edecek stratejik hedefler somutlaştırılıyor ve “sosyal uyum” ile “sosyal içerme” terimlerine yer veriliyor.

 “Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Hakları ve Hayatı Savunmak İçin: Sosyal İçerme” broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam