07/11/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Şok ve Konya Yeni Haber gazetelerine yer verdik.

Ayrımcılık ayrıntıda gizli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Şok ve Konya Yeni Haber gazetelerine yer verdik.

Bliss ve Ashleigh çifti bebekleri ile birlikte

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Şok ve Konya Yeni Haber gazetelerinden haberler yer alıyor. Konya’da yayımlanan Konya Yeni Haber gazetesinde Mehmet Toker isimli köşe yazarı komplo teorilerini sıralarken “cinsel tercih”i de buraya dahil ediyor.

Şok gazetesi Amerika’dan bir haber veriyor. Habercilik dili resim altı yazılarında yerini yoruma bırakıyor. Yorumlar ufaktan ayrımcılık içeriyor.

Komplo teorilerinin vazgeçilmez kavramı: “cinsel tercih”

Konya’da yayımlanan Konya Yeni Haber gazetesinde bugün Mehmet Toker’in “Hipnozdan uyandıramadıklarımızdan mısınız?” başlıklı yazısı yayımlandı. Birçok komplo teorisini içinde barındıran Toker’in yazısı “cinsel tercih”e de değiniyor: “Giyim-kuşamından, saç modellerine, neler yiyip neleri içeceğine kadar, hangi sözcüklerle konuşacağına, hangi konularda beğeni sahibi olacağına kadar hatta ve hatta cinsel tercihlerine kadar artık kitlesel olarak tamamen dışarıdan kontrol edilir bir toplum haline geldi gençlerimiz.”

Ayrımcılık ayrıntıda gizli

Şok gazetesi Türkiye’de basına 30 Ekim’de yansıyan Amerika’da yaşan lezbiyen bir çiftin ortak taşıdığı bebeği doğurması haberini bugün gördü. Habere göre lezbiyen çift Bliss ve Ashleigh bebeklerinin ebeveyni olabilmek için özel bir tüp bebek yöntemi denedi. Şok gazetesi bu haberi iki annenin de ebeveynlik hakkı elde ettiği bilgisiyle bitiriyor. Haberin yorum içeren resim altı yazıları ise şöyle:

“Aslında Bliss kendini kuluçka makinesi gibi kullandırtırdı.”

“Bliss Coulter bebeği uzun süre taşımak istemediği için ona 5 gün yetmiş.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam